Samsung NP350V5C Intel ekran kartı AMD ekran kartından daha mı iyi?

346003

Centipat
Yer
İstanbul
Merhaba sayın Technopat üyeleri ve yetkilileri Samsung NP350V5C model laptop aldım içinde AMD HD 7600M, i5 3210, 6 GB RAM, 750 GB disk mevcut. Bu sistemin az önce temiz kurulumunu yaptım Windows 8 olarak, sürücüleri vs indirdim kurdum fakat 2 sorum olacak.

1- Ekran kartım olan AMD ve Intel aygıt yöneticisinde model numaraları ile birlikte var fakat DxDiag ile girip baktığımda ekran kısmında sadece Intel HD Graphics 4000 yazıyor. AMD sürücüsünü kurmadan önce Intel yaklaşık top belleği 1792MB'dı. AMD sürücüsünü de sisteme başarılı bir şekilde kurduktan sonra bu sayı HD Graphics 4000 adı altında 5082MB'a yükseldi öncelikle bu neden DxDiag kısmında gözükmüyor ben ekran kartımı neden orada göremiyorum.
2- Oyunları masaüstüne sağ tıklayıp exe dosyalarını Catalyst Control Center aracılığı ile maksimum performansa aldığımda oyunda ekran kartım olan AMD HD 7600M ile başlatıyor bunda bir sıkıntı yok fakat AMD ile açtığımda hem FPS Intel ile açtığımdakinden daha düşük oluyor hem de oyunda bazı yerler siyahlanıyor kendi kendisine dokular değişiyor yani kısacası Intel kadar net ve performans vermiyor. Anlamadığım şey AMD 2. görüntü bağdaştırıcısı olarak koyulmuş bu sisteme ben oyun için bununla açınca neden Intel'den daha kötü bir performans alıyorum ve bu sorunu nasıl çözerim yorum yapan yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3,5 KB · Görüntüleme: 67
Merhaba sayın Technopat üyeleri ve yetkilileri Samsung NP350V5C model laptop aldım içinde AMD HD 7600M, i5 3210, 6 GB RAM, 750 GB disk mevcut. Bu sistemin az önce temiz kurulumunu yaptım Windows 8 olarak, sürücüleri vs indirdim kurdum fakat 2 sorum olacak.

1- Ekran kartım olan AMD ve Intel aygıt yöneticisinde model numaraları ile birlikte var fakat DxDiag ile girip baktığımda ekran kısmında sadece Intel HD Graphics 4000 yazıyor. AMD sürücüsünü kurmadan önce Intel yaklaşık top belleği 1792MB'dı. AMD sürücüsünü de sisteme başarılı bir şekilde kurduktan sonra bu sayı HD Graphics 4000 adı altında 5082MB'a yükseldi öncelikle bu neden DxDiag kısmında gözükmüyor ben ekran kartımı neden orada göremiyorum.
2- Oyunları masaüstüne sağ tıklayıp exe dosyalarını Catalyst Control Center aracılığı ile maksimum performansa aldığımda oyunda ekran kartım olan AMD HD 7600M ile başlatıyor bunda bir sıkıntı yok fakat AMD ile açtığımda hem FPS Intel ile açtığımdakinden daha düşük oluyor hem de oyunda bazı yerler siyahlanıyor kendi kendisine dokular değişiyor yani kısacası Intel kadar net ve performans vermiyor. Anlamadığım şey AMD 2. görüntü bağdaştırıcısı olarak koyulmuş bu sisteme ben oyun için bununla açınca neden Intel'den daha kötü bir performans alıyorum ve bu sorunu nasıl çözerim yorum yapan yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.
İntel ekran kartı ile amd ekran kartı laptoplarda birlikte çalışıyorlar. İkisinin de sürücülerinin güncel olduklarından emin olun. Bu arada sıcaklık değerleri ne durumda? Laptop ikinci el ise ekran kartı sorunlu olabilir.

Intel ekran kartı ile AMD ekran kartı laptoplarda birlikte çalışıyorlar. İkisinin de sürücülerinin güncel olduklarından emin olun. Bu arada sıcaklık değerleri ne durumda? Laptop ikinci el ise ekran kartı sorunlu olabilir.

Intel'i sitesinden veya başka bir yer aracılığı ile indirmedim. Windows'u kurduktan sonra güncellemeleri yaptı ve yeniden başlattığımda o gelmişti zaten fakat dediğim gibi 1792MB yazıyordu. Sonra ben manuel olarak AMD'yi uğraştım kurmaya zaten birkaç yerden deneyince kuramadım ilk kuruldu ama Catalyst gelmemişti sonra tamamen kaldırıp sitesi üzerinden uğraşınca sanırım çözüp kurabildim. Şu an olan durum ise bu şekilde yüksek performans seçince AMD ile açıyor fakat FPS daha da vasat oluyor Intel'e oranla hemen sıcaklık değerleri ve FPS değerlerini ekliyorum.
Buyurun ekran görüntüleri

Dosya Ekleri

• 22.PNG
    22.PNG
    117,4 KB · Görüntüleme: 57
  • 22 - Kopya.PNG
    22 - Kopya.PNG
    562,6 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı