Samsung NP350V5C-S0ETR Touchpad Ara Ara Çalışma Sorunu

incubus44

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Fizikçi, Prodüktör
Merhaba arkadaşlar. Samsung NP350V5C-S0ETR model bilgisayarımda Windows 8.1 64 bit işletim sistemi ve dual boot olarak Mavericks 10.9.5 kuruludur. Windows 8.1'de touchpad 2 haftadır düzgün çalışmıyor. Tüm güncellemeler mevcuttur. Şöyle anlatayım;
  • Touchpadin tuşları her zaman çalışıyor fakat imleç bazen sabit kalıyor, USB fare ile kullanmak zorunda kalıyorum.
  • Bazen imleç görünmüyor, touchpad ile deniyorum hareket etmiyor. Sonra fark ediyorum ki sol en üste konumlanmış ve hiç bir şekilde geri gelmiyor.
  • Windows 8 için olan touchpad işlevleri de çalışmıyor donma esnasında. Mesela sağdaki menüyü açamıyorum. Bu yüzden bilgisayarı kapatma-açma vs. özelliklerini kullanamıyorum hiç bir şekilde. (Touchpadin üzerinde sağdan sola doğru parmağınızı kaydırdığınızda menü çıkar veya sağ tarafta yukarı-aşağı kısımların köşelerine gelince çıkar fakat iki durumda da çıkmıyor).
  • Altt Gr tuşum çalışmıyor. Onun yerine Ctrl+Alt tuşunu kullanıyorum şu an.
Tüm bu sorunları nasıl çözebilirim? Teşekkürler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavericks 10.9.5 soruna neden olmu olabilir. Cihazı kapatın, pili ve şarjı söküp 5 dakika bekledikten sonra geri takın. Ayrıca varsa BIOS güncellemesi yapın. Bu işlem sonrasında sorun çözülür de tekrar OS X açınca geri gelirse Yosemite kurmayı deneyin.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Recep Bey, Mavericks'te iken hiç bir sorun olmuyor.Yosemite kurduğumda kullandığım prodüksiyon programları fazla donuyordu niyeyse. O yüzden Maverick yükledim tekrardan. Ayrıca 2 yıldan beri dual boot olarak kullanıyorum ilk defa oldu. Yine de dediğinizi deneyeceğim. Olası diğer çözüm önerilerinizi yine de beklemekteyim. Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar. Sorunumu çözdüm. Aynı sorunu yaşayan/yaşayacak olanlar için anlatıyorum. Aygıt yöneticisi-Fare ve diğer işaret aygıtları-Synaptics PS/2 Port TouchPad-Özellikler-Sürücü-Sürücüye Geri Dön deyip yeniden başlatmanız yeterlidir.
Konu kapanabilir. Teşekkürler

Dosya Ekleri

• fae.jpg
    98,5 KB · Görüntüleme: 363
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…