Samsung NP550P5C-S04TR laptopa RAM ve SSD önerisi

onunbunun3

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Yeni üyeyim bir konuda yardım arıyorum. NP550P5C-S04TR model eski bir Samsung bilgisayarım var. İşlemcim ise bu.

Normalde 4+4 GB RAM vardı ancak bir tanesi yıllar sonra arızaya sebep verdiği için termal macun temizleme aşamasında çıkarttık ve sadece tek slotta 4 GB RAM ile kullanmaktayım. Bilgisayarımda HDD var. Ben bu bilgisayarıma nasıl değerlere sahip en yüksek RAM ve SSD alıp takabilirim? İnternetten sipariş edip takmayı düşünüyorum ama bilgim yok maalesef.

Dosya Ekleri

• 1.png
    36,5 KB · Görüntüleme: 3
  • 2.png
    31 KB · Görüntüleme: 3
  • 3.png
    33,4 KB · Görüntüleme: 3
  • 4.png
    34,1 KB · Görüntüleme: 3
  • 5.png
    28,8 KB · Görüntüleme: 3
SSD konusunda 1TB'e kadar sıkıntı olmaz. Bütçenize göre öneride bulunurum, eski HDD'i de DVD soketine aparatla takabilirsiniz.

RAM konusunda maksimum limit bulamadım. Net kaynak yoktu.
Hertürlü 1600MHz ve CL11, 1.5V DDR3 bellek seçeceksiniz.

İşlemci sayfasında 32 GB yazıyor ama emin olamadım doğru mudur sizce? HDD'yi DVD soketine takmak için nasıl bir aparat alabilirim hocam.

İşlemci sayfasında 32 GB yazıyor ama emin olamadım doğru mudur sizce? HDD'yi DVD soketine takmak için nasıl bir aparat alabilirim hocam.
İşlemci limiti de önemli ama anakartın da kendi limiti var. İkiside desteklemesi lazım yani.
Ekstra olarak BIOS desteği de var. Net birşey demesi zor cidden.

DVD için ise kaç CM olduğu önemli, CM boyutuna göre bunlardan alıyorsunuz:
12CM:

9CM

Anladım çok teşekkür ederim. BIOS, anakart ve işlemciyi analiz edip ona göre almam lazım yani. Bir de ekran kartı anakarta değil de harici alıp usb den kullanabilir miyim hocam? Biliyor musunuz?

Anladım çok teşekkür ederim. BIOS, anakart ve işlemciyi analiz edip ona göre almam lazım yani. Bir de ekran kartı anakarta değil de harici alıp usb den kullanabilir miyim hocam? Biliyor musunuz?
USB yolu ile ekran kartı kullanamazsınız. Sadece PCIe kanalı ile, onunla da performans olması gerektiğinden daha düşük olacaktır. Ayrıca ünitesi filan pahalıya gelecektir. Kasa toplasanız daha ucuza gelir.

SSD önerisi almadınız hocam, bütçenize göre MSI S270'e bakabilirsiniz.

Bu bilgisayarı küçük kardeşime oyun vs oynaması için hafiften toplamak istiyorum da SSD'nin faydası olur mu oyunlarda? Masaüstünde dosya kopyalama ya da oyun yuklerken vs bayağı donuyor baska işlem yaptırmıyor bu PC. Ondan RAM yükselteyim düşüncesine girdim de hocam. 16 destekler mi diye araştırıyorum. Desteklerse direkt 1 adet 16 GB RAM alayım diyorum onu arastırıyorum.

Masaüstü kullanımı için özellikle tüm sorunları çözer SSD, çok akıcı bir deneyime döner. Tabi işlemci ısındığı içinde performans sorunu yapıyorsa, onuda çözmeniz lazım.
Oyunlarda da açılma ve yükleme süreleri baya değişiyor. Eski oyunlarda günümüz gibi performans sorunu olmuyor tabi HDD yüzünden.

RAM konusunda ise: Çift kanal olmasına özen gösterin. 1x16 yerine, 2x8GB. Performans olarak ciddi fark yaratıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…