Samsung NP550P5C-S04TR laptopa RAM ve SSD önerisi

En büyük SSD üreticilerinden biri olduğu için reklamı büyük. Çok iyi SSD üretmiyor ama iyi modeller var. Sonrasında WD onları satın aldı ve SSD üretimleri komple yavaşladı.
Kendi donanımını üreten nadir firmalardan.

Taşınabilir mi yoksa PC'e takıp, kalmalımı bir donanım istiyorsunuz? Bütçeye göre de değişir durum. 2000TL altına sıfır hard disk bulmak zor mesela.
Taşınabilir olarak da eli yüzü düzgün modeller gene 2-3 bin TL. Daha ucuz modeller hakkında bir şey diyemem.

WD 500 GB hard disk almıştım yaklaşık 3-4 yıl önce yine aynı siteden. Hard disk kullanım saat olarak ölçen uygulamalar var galiba onlar ile bakmıştım resmen belli bir saat kullanılmış ürün gelmişti iade ettim hemen. Markaya karşı sormuştum resmen. Bilgisayara takmadan harici olarak kablo bağlayarak telefondaki ve bilgisayardaki verilerimi kaydetmek istiyorum hocam öyle bir SSD ya da hard disk almayı düşünüyorum. Tabii yıllar boyu saklamak istediğim için kaliteli bir şey alabilirim marka model önerirseniz çok makbule geçer gerçekten.

WD 500 GB hard disk almıştım yaklaşık 3-4 yıl önce yine aynı siteden. Hard disk kullanım saat olarak ölçen uygulamalar var galiba onlar ile bakmıştım resmen belli bir saat kullanılmış ürün gelmişti iade ettim hemen. Markaya karşı sormuştum resmen.
SATA girişli HDD tâlepleri olmadığı için üretimleri pek olmuyor. 2-3-4TB en kötü üretiyor firmalar artık. Genellikle de sizin aldığınız HDD gibi HDD'ler kamera sistemleri çıkması oluyor. Satmadan önce silenler oluyor, silmeyende ama istisnasız hepsi 2.el. Tek yaptıkları tabiki 7/24 kamera kaydı depolamak.
Bilgisayara takmadan harici olarak kablo bağlayarak telefondaki ve bilgisayardaki verilerimi kaydetmek istiyorum hocam öyle bir SSD ya da hard disk almayı düşünüyorum. Tabii yıllar boyu saklamak istediğim için kaliteli bir şey alabilirim marka model önerirseniz çok makbule geçer gerçekten.
Taşınabilir NVMe SSD olarak bu ikili sağlam olur: 2600TL
PC'e takmak için çevirici lazım.

SATA SSD olarak bu: 1800TL
Telefona takmak için çevirici lazım.

SATA HDD olarak şu tarz 2TB olanlar var ama pekte fikrim yok. Sadece testlerde normal HDD hızı veriliyor:

Daha ucuz modellerde varda... Pek güvenilir değiller.

SATA girişli HDD tâlepleri olmadığı için üretimleri pek olmuyor. 2-3-4TB en kötü üretiyor firmalar artık. Genellikle de sizin aldığınız HDD gibi HDD'ler kamera sistemleri çıkması oluyor. Satmadan önce silenler oluyor, silmeyende ama istisnasız hepsi 2.el. Tek yaptıkları tabii ki 7/24 kamera kaydı depolamak.

Taşınabilir NVMe SSD olarak bu ikili sağlam olur: 2600TL.
PC'e takmak için çevirici lazım.

SATA SSD olarak bu: 1800TL.
Telefona takmak için çevirici lazım.

SATA HDD olarak şu tarz 2TB olanlar var ama pek de fikrim yok. Sadece testlerde normal HDD hızı veriliyor:

Daha ucuz modellerde var da... Pek güvenilir değiller.

Çok teşekkür ederim hocam not aldım ihtiyacım olduğu zaman bunları değerlendirmek istiyorum. Sizin de dediğiniz gibi resmen çıkma ürün nasıl sıfır diye satılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı