onunbunun3
Yoctopat
Daha fazla
Masaüstü kullanımı için özellikle tüm sorunları çözer SSD, çok akıcı bir deneyime döner. Tabii işlemci ısındığı içinde performans sorunu yapıyorsa, onu da çözmeniz lazım.
Oyunlarda da açılma ve yükleme süreleri bayağı değişiyor. Eski oyunlarda günümüz gibi performans sorunu olmuyor tabii HDD yüzünden.
RAM konusunda ise: Çift kanal olmasına özen gösterin. 1x16 yerine, 2x8GB. Performans olarak ciddi fark yaratıyor.
İşlemciyi değiştiremem bayağı maliyetli olur sanırım hocam. Orta seviye oyunları oynatsa yeter. Ram konusunu araştırıyorum işlemci 32 GB'a kadar desteklediği yazılıyor yani 16 + 16 GB takmayı düşündüm ama alıp da elimde patlar diye korkuyorum. Anladığım kadarıyla şu an 4 GB takılıyken bir tane 8 GB alırsam çift kanal yapamıyorum degil mi? Çift kanal olması için 2 X 8 GB alıp öyle mi yapmalıyım. Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim internette o kadar eski ve karışık bilgiler var ki. Yıllarca bu sayfanın kullanıcıların yaptığı yorumları okuyarak bilgi edindim umarım sizin de bu yorumlarınız yıllar sonrasında okunup insanlara yardım sağlar.