Çözüldü Samsung NP550P5C-SO5TR Recovery Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

xaenesseau

Hectopat
Merhaba Ben Samsung NP550P5C-SO5TR Model Laptop Kullanıyorum Windows 8 yüklü geldi. Recovery üstünden kurtarma işlemi (format) yapmak istedim işlem bittikten sonra "BU BİLGİSAYAR RECOVERY PROGRAMINI DESTEKLEMİYOR" hatası aldım ve sonra bilgisayarı açtığımda C-60GB D-350GB olmuş durumda ama bilgisayarın sabit diski 750 GB.

PC açılırken mi kurtarma yapmak istediniz ve bunun için hangi F tuşunu kullandınız?

Bende de aynı sorun var. Aynı bilgisayara sahibim özellikleri çok yüksek ve i7 işlemcili olmasına rağmen son zamanlarda bilgisayar açılırken yavaşlama ve performansta düşüklük algıladığım için virüs bulaştığını düşündüm tarattığımda (norton kullanıyorum) bir şey bulamadı. Sorun devam ettiği için çareyi recovery de aradım ancak bu sorunla karşılaştım. Ben PC açıkken başlangıçtan programı bularak denedim. Bu bilgisayar recovery kullanımını desteklemiyor dedi. Bilgisayarıma virüs bulaştığını nasıl anlarım, recovery çalıştırmak için ne yapmalıyım?
Edit: son 2 gündür bilgisayardan cızırtılar duyuyorum bukadar kısa sürede fan kirlenmiş olabilirmi. Daha ilk taksidini bile ödemediğim için gözüm gibi bakıyorum yanlış anlamayın :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Taramayla ilgili pek bir sorunum yok. ilk aldığımda 2 tane oyun yüklemeye çalıştım dvd yi taktığım anda ilk taramayı yapıp trojanı bulup siliyor zaten. Bu yüzden oyunları açamadım orası ayrı :) Ancak son günlerde gözle görülür bir şekilde kasma takılma yaşıyorum. Bir de performanstan baktığımda ilk açıldığında 3.20 Ghz larda falan oluyor. Normalde en fazla 1.15 Ghz olurdu. Yani daha başlarken ısınıyor PC. Bu yüzden virüs olduğunu düşündüm ama ne virüsü ?

Açılışta kasma yapması birden çok faktöre bağlı bir durum. Isınma dersek kaç yıl oldu bu laptobu alalı ? 1.5 yıl geçtiyse fan temizliğinin ve termal macun değişiminin yapılması lazım.

10 gün oldu demiştim ama ilk aldığım günden beri çok ısınıyor. Oynadığım oyun Crysis 2 de özelllikle çok ısınmıştı. Isınması zaten performans ile alakalı ben virüs olduğunu düşünüyordum ama bir şey bulamadım.

Bilgisayarı yeniden başlatıp açılırken F4 tuşuna basınca Recorvery ekranı geliyor. Daha sonra kurtarma işlemi 15 dakikada bitiyor. Bittikten sonra bu cihaz Recovery'i desteklemiyor hatası alıyourm.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. İlk önce Samsung'Un kendi programı olan SW Update programını açıp oradaki Recovery ve daha başka 6 güncellemeyi yapıp Recovery'i açtıktan sonra rahatça kurtarma işlemini yaptım. Umarım siz de yaparsınız. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı