Samsung Odyssey G3 24" monitör oyuna girince siyah ekran veriyor

İsimsizMan09

Decapat
Katılım
15 Şubat 2022
Mesajlar
862
Çözümler
2
Monitör
Samsung Odyssey G3 24
Merhaba. Monitörümü ekran bağlantı noktası ile bağlıyorum o şekilde yazıyor. Fakat son 3 gündür bu sorun devam ediyor. Tam ekran bir oyun açmaya çalıştığımda sürekli ekran siyah olup duruyor kararıp geri geliyor. Bunu çözmenin yolu da monitörü tuşundan kapatıp geri açmak. Neden oluyor yardımcı olabilir misiniz?

Sorunumu bu linkten izleyebilirsiniz videolu şekilde:
@Marix hocam siz bakabilir misiniz her sorunumu çözdünüz buna da belki bir çare bulabilirsiniz. Günlerdir konuyu öne çıkarıyorum kimse cevap vermedi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı oyunlarda da yapıyor mu?
Her oyunda yapıyor hocam. Şu anda 20 dakikadır ChatGpt ile konuşarak bana önerilerde bulunmasını istedim. Önerisinin birinde "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğini açın demişti. Onu açtım. Siyah ekran olma sorunu hiç beklemediğim şekilde düzeldi. Sadece Rocket League oyununda Alt Tab atarken uzun bir siyah ekran bekliyorum 1 saniye falan. Yine sağ üstte "Ekran bağlantı noktası" yazıyor. Ama bu sanırım oyunun eski olmasından kaynaklı ya da bilemiyorum. Bluestacks 5'de yapıyordu. Artık yapmıyor orada da bu sorun çözüldü. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Monitörün tazeleme hızı ile alakalı bir sorun olabilir, FreeSync, G-Sync'den kaynaklı olabilir, kabloda bir sorun olabilir, deneme yanılma ile sorunu tespit etmek gerekir diye düşünüyorum, sorun tekrarlarsa bunlara bakabilirsiniz.


Merhaba hocam sağolun. Rocket League'de yaşadığım sorun da normalmiş benden kaynaklı değilmiş. Oyun ayarlarından Fulscreen seçeneği yerine borderless'e alınca düzeldi. Araştırdığıma göre zaten oyun çözünürlüğü ile monitör çözünürlüğü aynı olmadığı için tam ekran oyundan masaüstüne Alt Tab atıldığında 1 saniye bekleme normalmiş bende olduğu gibi. Benlik sorun yok yani. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Monitörün tazeleme hızı ile alakalı bir sorun olabilir, FreeSync, G-Sync'den kaynaklı olabilir, kabloda bir sorun olabilir, deneme yanılma ile sorunu tespit etmek gerekir diye düşünüyorum, sorun tekrarlarsa bunlara bakabilirsiniz.
Hocam sorunum düzelmememiş. Bluestacks 5'de bu gün yaşamaya başladım tekrardan. Daha da ilginç bir şey fark ettim. Sanal telefon dikey halde iken yani 1920x1080 şeklinde durmuyorken tam ekranda hiçbır sıkıntı yok ama ekranı döndürdüğümde yani 1920x1080 boyutuna getirdiğimde siyah ekran sorunu baş gösteriyor. Bunu neden yapıyor cidden çok sıkıldım artık.
 
Son düzenleme:
Merhaba hocam sağ olun. Rocket League'de yaşadığım sorun da normalmiş benden kaynaklı değilmiş. Oyun ayarlarından Fulscreen seçeneği yerine Borderless'e alınca düzeldi. Araştırdığıma göre zaten oyun çözünürlüğü ile monitör çözünürlüğü aynı olmadığı için tam ekran oyundan masaüstüne Alt Tab atıldığında 1 saniye bekleme normalmiş bende olduğu gibi. Benlik sorun yok yani. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Hocam sorunum düzelmememiş. BlueStacks 5'te bugün yaşamaya başladım tekrardan. Daha da ilginç bir şey fark ettim. Sanal telefon dikey halde iken yani 1920x1080 şeklinde durmuyorken tam ekranda hiçbir sıkıntı yok ama ekranı döndürdüğümde yani 1920x1080 boyutuna getirdiğimde siyah ekran sorunu baş gösteriyor. Bunu neden yapıyor cidden çok sıkıldım artık.

Kablo veya monitör sorunu olabilir, önce farklı bir kablo ile deneyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı