Samsung Odyssey G5 alınır mı?

Hocam eski monitörünüz kaç inçti eğer 32'den düşükse oyunlarda nasıl bir fark gözlemlediniz?

Eski monitörüm 27 inç idi. Ben her zaman IPS monitör taraftarıyım ama uzun incelemelerim sonucu VA olmasına rağmen ciddi etkileri olduğunu gözlemledim. Herhangi bir ghosting veya uzun süre kullanımdan sonra da gözlemlemedim.

Benim için en büyük fark Freesync hertz aralığı oldu, şöyle ki eski monitörümde 49-100hz arası Adaptive sync vardı, 50 fps bile alsan Freesync ile 60 fps gibi his veriyor. Birde MS Edge tarayıcıda Freesync açıkken pencereyi oynatırsanız ekranda yırtılma oluyor, Opera'da olmuyor bu.

FREESYNC aralığı sorunu.
  • Şimdi bu alet 60-240HZ arası verebiliyor, yani diyelim ki 75FPS üstü alıyorsun ama %99 FPS'in 60 altında diyelim yırtılmayı hissediyorsun çünkü Freesync kararsızlaşıyor. Ve buna FrameGen açsan bile yine hissediyorsun kart illaki saf gücüyle en az %99FPS'de 60 kare üretecek. Bunun olduğunu da Ghost of Tsushima oynarken fark ettim, FSR3 kalite yüksek ayar 75-100 arası fps veriyor ama %99FPS 50'ye kadar düşüyor ve yırtılmayı hissediyorsun. Eski monitörümde bunun farkına bile varmadım mesela yağ gibi akıyordu. AFMF2.1 ile tam akıcılığı sağladım anca, iyide çalışıyor ilk versiyonu kötüydü bunun. Monitör alırken bu aralığa dikkat edin 48-xxx'Hz olması akıcılık için önemli, Tabi %99 FPS değeri iyi bir kartınız varsa bu bir sorun değil.

1080p için yapılmış xx60 kart ile sorun yaşar mıyım?
  • FSR 2k'ya ölçeklemede iyi çalışıyor yani DLLS illaki daha da iyi çalışacaktır, 1080p'ye ölçeklerken çamur ettiği gerçek. 16GB xx60 Nvidia & AMD kart ile FSR DLLS sizi kurtarır, yani sırf 60 sınıfı kartınız var diye bütçeniz olsa bile 1080p almayın bence 8Gb kartla bile idare edebiliyorum şuan. 2K'da ne yapın edin Elden Ring'i eğer oynuyorsanız deneyimleyin, çok büyüleyici oluyor.
GOT FSR3.1 Kalite AMF2.1. FPS 130-140 Civarı.
Ekran Görüntüsü (11).png

Son düzenleme:
Eski monitörüm 27 inç idi. Ben her zaman IPS monitör taraftarıyım ama uzun incelemelerim sonucu VA olmasına rağmen ciddi etkileri olduğunu gözlemledim. Herhangi bir ghosting veya uzun süre kullanımdan sonra da gözlemlemedim.
Ciddi etki derken? Ne demek istediğinizi anlamadım.

Dostum monitor VA ama IPS'den aşağı yanı yok hatta birçok IPS'den iyidir. Çok net ve doğal renkleri var, almayı düşünüyorsan korkma yani.

G65B'yi biliyorum IPS takıntım yok, forumda bu monitörün rehberini bile yaptım:

Kendim OLED kullandığım için ihtiyacım yok ama OLED almasaydım bende G65B veya Neo G7 falan alacaktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı