Samsung Odyssey G5 G50D alınır mı?

Bütçe
8500TL
Samsung 800 TL daha ucuz hemen hemen aynı özelliklere sahip görünüyor neden MSI karar kıldınız acaba?

Samsung'da kontrast oranı 1000:1ken MSI'da 1200:1.Bir de renk sayısı ve bit değerleri farklı Samsung'un renk sayısi 16.7 milyon, MSI 1.07 milyar renk sayısına sahip bit değerleride MSI 10 bit destekliyor FRC ile birlikte Samsung'ise 8 bit destekliyor. Yani aşırı önemli farklar değil ancak MSI almayı düsünüyorum tam olarak net karar verdim diyemem ancak MSI 1-0 önde benim gözümde.

Samsung'da kontrast oranı 1000:1ken MSI'da 1200:1.Bir de renk sayısı ve bit değerleri farklı Samsung'un renk sayısi 16.7 milyon, MSI 1.07 milyar renk sayısına sahip bit değerleride MSI 10 bit destekliyor FRC ile birlikte Samsung'ise 8 bit destekliyor. Yani aşırı önemli farklar değil ancak MSI almayı düsünüyorum tam olarak net karar verdim diyemem ancak MSI 1-0 önde benim gözümde.
Her iki model de 180 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresine sahip olmasına rağmen tercih, kullanım amacınıza bağlı: oyun odaklıysanız Samsung’u, renk hassasiyeti tercih ediyorsanız MSI’yi seçin. Ana fikir olarak, ihtiyaçlarınıza uygun özellikleri öne çıkaran modeli tercih etmek önemlidir.

Her iki model de 180 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresine sahip olmasına rağmen tercih, kullanım amacınıza bağlı: Oyun odaklıysanız Samsung'u, renk hassasiyeti tercih ediyorsanız MSI'yi seçin. Ana fikir olarak, ihtiyaçlarınıza uygun özellikleri öne çıkaran modeli tercih etmek önemlidir.

Oyun odaklı niye Samsung'u öneriyorsunuz ne gibi bir farkı var MSI'dan.

Oyun odaklı niye Samsung'u öneriyorsunuz ne gibi bir farkı var MSI'dan.
MSI, Samsung'a kıyasla 1200:1 kontrast oranı ve 10-bit renk derinliği (1.07 milyar renk) ile renk geçişlerinde daha keskin, detaylı bir görüntü sunar. Bu özellikler, özellikle grafik tasarım veya HDR içerik üretimi gibi profesyonel alanlarda belirleyicidir. Samsung'ın 1000:1 kontrast ve 8-bit (16.7 milyon renk) desteği ise temel oyun ihtiyaçları için yeterlidir. Fiyat dışında fark yoksa bile, uzun vadeli kullanım ve profesyonel ihtiyaçlar için MSI daha avantajlıdır. Oyun odaklıysanız Samsung yeterli olsa da, renk hassasiyeti istiyorsanız MSI tercih edin.

Benim Samsung deme nedenim "oyun oynayın geçin" anlamında, daha ucuz yani.

MSI, Samsung'a kıyasla 1200:1 kontrast oranı ve 10-bit renk derinliği (1.07 milyar renk) ile renk geçişlerinde daha keskin, detaylı bir görüntü sunar. Bu özellikler, özellikle grafik tasarım veya HDR içerik üretimi gibi profesyonel alanlarda belirleyicidir. Samsung'ın 1000:1 kontrast ve 8-bit (16.7 milyon renk) desteği ise temel oyun ihtiyaçları için yeterlidir. Fiyat dışında fark yoksa bile, uzun vadeli kullanım ve profesyonel ihtiyaçlar için MSI daha avantajlıdır. Oyun odaklıysanız Samsung yeterli olsa da, renk hassasiyeti istiyorsanız MSI tercih edin.

Evet samsung daha ucuz halihazırda 24 inch 1080p bir mönitör kullanıyorum ve bir borun yaşamadığım için samsung cazip gelmişti.Ekran renk kalitesi acısından gözle görülür bir fark olur mu ki?

Yani orası öyle ama aralarında 600 TL gibi bir fark var, çok da büyük bir fark değil daha çok hikayeli oyun oynayacagim için renk canlılığı bir tik daha ön planda benim için bir de MSI'ın sRGB değeri %27 daha yüksek Samsung'a göre o yüzden MSI tercih edeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı