Samsung Odyssey G6 monitör alınır mı?

Hocam hiç dikkat etmedim ama olmuyor herhalde neden sordunuz ki renklerde değişim olmaması kötü bir şey mi? Bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın.

Hocam belki benim bilgisayarım veya kullandığım işletim sistemi ile alakalıdır bilmiyorum ama ben o monitörü kullanırken videoları tam ekrana aldığımda ve biraz beklediğimde ( 3-5 saniye kadar ) renkler biraz daha canlanıyordu. YouTube'da Netflix'te vs. hepsinde geçerliydi bu durum.

Ya kontrast artıyordu ya da HDR açıyordu onu tam çözememiştim.

Alanlar hala memnun mu bende ayni dizi film izlemek için ve oyunlar oynuyorum. G2724D ile arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim?
@BerkayZ87
hem dizi film hem oyun için alıcaksan alabilirsin yanında kutusu geliyor bildiğin samsung akıllı tv satın alıyormuşsun gibi diğer va paneller gibide değil hdr ı falan güzel bence pc ye bağlı olmasa bile her yerde internete bağlayıp tv gibi kullanabilirsin
g6 27" curved modelinden bahsediyorum bu arada

Alanlar hala memnun mu bende ayni dizi film izlemek için ve oyunlar oynuyorum. G2724D ile arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
@BerkayZ87

Hocam monitör gerçekten güzel G2724D kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama g6'dan pişman olmayacağını söyleyebilirim. Sadece şöyle bir durum var ben 240 Hz 10 bit şeklinde kullanamamıştım, kağıt üzerinde kullanılabildiği yazıyordu. Belki benim sistemimin bir eksikliğidir deyip geçmiştim çünkü eski bir sistemim var, bu konuda başka arkadaşlar yorum yaparsa daha güzel olur.

Incelemesi olmadigini soyluyorsun ama devaminda da diger VA panel monitorlere gore daha iyi oldugunu soyluyorsun, incelemesi olmadigini soyledigin bir modelin iyiligi veya kotulugu hakkinda nasil yorum yapabiliyorsun?

Incelemesi var bu arada hem 27" versiyonunun hem 32" versiyonunun. Gerekli arastirmayi yapan bulabilir.

Odyssey G6'nin hem 27" versiyonunun hem 32" versiyonunun gecikme suresi, G274QPX'ten daha iyi.

LS32BG65;

Eki Görüntüle 2229791

LS27BG65;

Eki Görüntüle 2229792

G274QPX;

Eki Görüntüle 2229793
Hocam ben bf1 bf2042 tarzı fps ve hikayeli oyunlar da oynuyorum benim için de bu monitör iyimidir?

Arkadaşlar 2008'den kalma Samsung 19 inç eski bir monitörüm vardı. Yıl 2024 hala renkleri filan çok iyi gösteriyor. IPS paneldi sanırım. Bir problemi yoktu on sene daha giderdi herhalde :D ama 75 Hz olması ve büyük ekran istediğimden dolayı artık monitörü değiştirme kararı aldım. Piyasada çok fazla monitör var. Benim çoğu kullandığım ürün samsungtur. Panellerinin çok kaliteli ve çok canlı gözüktüğünü bildiğimden tekrardan Samsung bir monitör almak istedim. Bu G6 modeli hakkında nedense çok fazla bilgi yok. Yabancı kanallarda videolar vs. var. Kağıt üzerindeki özellikleri de fiyatına göre çok iyi. Açıkçası riske girdim ve kötü bir ürün olacağını düşünmedim. Geçen haftalarda sipariş verdim. Birkaç gündür de kullanıyorum monitörü. Size şunu söyleyebilirim monitör gerçekten efsaneymiş. Burada kullanmadan yorum yapan ya da Odyssey serisinin G3 G5 modelindeki ghosting problemi yaşamış kişilere göre Odyssey serisi alınmaz diyenler var. Arkadaşlar monitör gerçekten güzel. Gerek şık görünüşü olsun. Gerek 2K görüntü kalitesi ve 240Hz'nin akıcılığı muazzam diyebilirim. Daha önce kavisli ekran kullanmamıştım. Şüpheli aldım doğru söylemek gerekirse. Başta garip geldi. Fakat oyunlarda ve film izlerken olayın içerisinde gibi hissettiriyor. Birkaç kullanımdan sonra iyice alıştım zaten. İyi ki kavisli almışım diyorum. Bir de çok araştırma yaptım. Benim taviz vermeyeceğim şey monitörde 2K, 27 inç ve IPS panel olmasıydı. Fakat piyasadaki çoğu bu özellikteki monitör VA panel. Konunun başında da belirttiğim gibi riske girdim almazdan önce videolarını izledim. Renkleri güzel gözüküyordu. Monitör elime ulaşınca anladım ki VA panel kötü değilmiş. Size şunu söyleyeyim. Bu modelden de olabilir diğer VA panel monitörleri bilmiyorum ama IPS'den hiçbir farkı yok desem yeridir. Renkleri çok güzel gösteriyor. Aşırı canlı. Benim zaten en büyük korkum buydu. Çünkü daha önce kullandığım monitörün renkleri aşırı canlıydı. IPS olmasından dolayı. Teknoloji marketlerinde VA panelli monitörleri gördüğümde IPS göre daha soluk duruyordu. Fakat bu monitör öyle değil. Monitörün diğer bir özelliği içerisinde dahili hoparlörü mevcut. Ses kalitesi güzel. Logitech'in hoparlörü vardı. Onları çıkardım attım o derece. Bir de monitörün içerisinde Bluetooth 5.2 var. Kasamda harici 4.0 Bluetooth adaptörü kullanıyordum. Onu da çıkardım. Monitörün ayrıca Smart TV gibi özelliği var. Kumandası vs. var. Direk bilgisayar kapalı iken Netflix, Amazon Prime, Disney, tabii gibi platformlara girebiliyor, internette gezinebiliyorsunuz. Bu da çok harika bir özellik. Monitör yukarı aşağı, sağa sola dönebiliyor. Dik bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Benim gözlemlediğim şeyler bunlar. Fiyatına göre çok iyi bir monitör. Ben Amazon'dan aldım. Satıcısı ve göndericisi de Amazon'du. İyi ki almışım diyorum. Sadece merak ettiğim böyle güzel bir monitör neden çok fazla piyasada yok ve neden Türkler incelememiş. Çok satılan bir modelde değil. Bu soruyu merak ediyorum. Uzun uzun yazmak istedim. Çünkü bu monitörü almak isteyip te fikir sahibi olmak isteyenlere bir ışık olmak istedim. Bende sizin gibi kararsızdım. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Arkadaşlar 2008'den kalma Samsung 19 inç eski bir monitörüm vardı. Yıl 2024 hala renkleri filan çok iyi gösteriyor. IPS paneldi sanırım. Bir problemi yoktu on sene daha giderdi herhalde :D ama 75 Hz olması ve büyük ekran istediğimden dolayı artık monitörü değiştirme kararı aldım. Piyasada çok fazla monitör var. Benim çoğu kullandığım ürün samsungtur. Panellerinin çok kaliteli ve çok canlı gözüktüğünü bildiğimden tekrardan Samsung bir monitör almak istedim. Bu G6 modeli hakkında nedense çok fazla bilgi yok. Yabancı kanallarda videolar vs. var. Kağıt üzerindeki özellikleri de fiyatına göre çok iyi. Açıkçası riske girdim ve kötü bir ürün olacağını düşünmedim. Geçen haftalarda sipariş verdim. Birkaç gündür de kullanıyorum monitörü. Size şunu söyleyebilirim monitör gerçekten efsaneymiş. Burada kullanmadan yorum yapan ya da Odyssey serisinin G3 G5 modelindeki ghosting problemi yaşamış kişilere göre Odyssey serisi alınmaz diyenler var. Arkadaşlar monitör gerçekten güzel. Gerek şık görünüşü olsun. Gerek 2K görüntü kalitesi ve 240Hz'nin akıcılığı muazzam diyebilirim. Daha önce kavisli ekran kullanmamıştım. Şüpheli aldım doğru söylemek gerekirse. Başta garip geldi. Fakat oyunlarda ve film izlerken olayın içerisinde gibi hissettiriyor. Birkaç kullanımdan sonra iyice alıştım zaten. İyi ki kavisli almışım diyorum. Bir de çok araştırma yaptım. Benim taviz vermeyeceğim şey monitörde 2K, 27 inç ve IPS panel olmasıydı. Fakat piyasadaki çoğu bu özellikteki monitör VA panel. Konunun başında da belirttiğim gibi riske girdim almazdan önce videolarını izledim. Renkleri güzel gözüküyordu. Monitör elime ulaşınca anladım ki VA panel kötü değilmiş. Size şunu söyleyeyim. Bu modelden de olabilir diğer VA panel monitörleri bilmiyorum ama IPS'den hiçbir farkı yok desem yeridir. Renkleri çok güzel gösteriyor. Aşırı canlı. Benim zaten en büyük korkum buydu. Çünkü daha önce kullandığım monitörün renkleri aşırı canlıydı. IPS olmasından dolayı. Teknoloji marketlerinde VA panelli monitörleri gördüğümde IPS göre daha soluk duruyordu. Fakat bu monitör öyle değil. Monitörün diğer bir özelliği içerisinde dahili hoparlörü mevcut. Ses kalitesi güzel. Logitech'in hoparlörü vardı. Onları çıkardım attım o derece. Bir de monitörün içerisinde Bluetooth 5.2 var. Kasamda harici 4.0 Bluetooth adaptörü kullanıyordum. Onu da çıkardım. Monitörün ayrıca Smart TV gibi özelliği var. Kumandası vs. var. Direk bilgisayar kapalı iken Netflix, Amazon Prime, Disney, tabii gibi platformlara girebiliyor, internette gezinebiliyorsunuz. Bu da çok harika bir özellik. Monitör yukarı aşağı, sağa sola dönebiliyor. Dik bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Benim gözlemlediğim şeyler bunlar. Fiyatına göre çok iyi bir monitör. Ben Amazon'dan aldım. Satıcısı ve göndericisi de Amazon'du. İyi ki almışım diyorum. Sadece merak ettiğim böyle güzel bir monitör neden çok fazla piyasada yok ve neden Türkler incelememiş. Çok satılan bir modelde değil. Bu soruyu merak ediyorum. Uzun uzun yazmak istedim. Çünkü bu monitörü almak isteyip te fikir sahibi olmak isteyenlere bir ışık olmak istedim. Bende sizin gibi kararsızdım. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
Bu anlatımınızdan sonra en kısa sürede kesinlikle alacağım ve deneyeceğim.

Hocam ben konusu açıldıgı her fırsatta yazdım. Oyun monitörü alınacaksa ve 27 inç olacaksa kavisli olursa çok iyi olur. 27 inç düz ekrana gözlerimiz tam hakim olamıyor. 27 inç ekranda kavis olursa ekranın köşelerine bakarken kafamızı çevirmeye, gözlerimizi saga sola hareket ettirmeye gerek kalmaz. Bu durum gözleri daha az yorar ve kullanımı kolay olur.
Birde IPS panel aslında anormal bir panel. Parlaklıgı IPS'de sıfıra bile düşürseniz ayarlardan yine aşırı parlak durabilir diger ekranlara göre. Ben bunun göz saglıgı açısından sakıncalı oldugunu düşünüyorum. Dogal olmayan anormal bir panel.
Va panelin sıkıntısı ghosting olması ama IPS ve TN kadar hızlı paneller nadirende olsa satıyor. En çok bu kaliteyi samsung markasında görüyoruz çünkü kendi VA panelini üretiyor.
Piyasada satılan diger IPS vb panelleri satın alanlardan böyle müşteri memnuniyeti yorumu göremezsiniz. Sizin yorumunuzu baştan sona okudum. Aşırı memnun olmuşsunuz. Bunun başlıca sebebi yorumunuzdanda gördügüm kadarıyla kavis+ghosting olmaması ve renk kalitesi. Yani kusursuza yakın oyun monitörü. Zaten bu tarz monitörler piyasada her zamanda bulunmuyor maalesef. Güle güle kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı