Hocam ben konusu açıldıgı her fırsatta yazdım. Oyun monitörü alınacaksa ve 27 inç olacaksa kavisli olursa çok iyi olur. 27 inç düz ekrana gözlerimiz tam hakim olamıyor. 27 inç ekranda kavis olursa ekranın köşelerine bakarken kafamızı çevirmeye, gözlerimizi saga sola hareket ettirmeye gerek kalmaz. Bu durum gözleri daha az yorar ve kullanımı kolay olur.
Bir de IPS panel aslında anormal bir panel. Parlaklıgı IPS'de sıfıra bile düşürseniz ayarlardan yine aşırı parlak durabilir diger ekranlara göre. Ben bunun göz saglıgı açısından sakıncalı oldugunu düşünüyorum. Dogal olmayan anormal bir panel.
VA panelin sıkıntısı ghosting olması ama IPS ve TN kadar hızlı paneller nadirende olsa satıyor. En çok bu kaliteyi Samsung markasında görüyoruz çünkü kendi VA panelini üretiyor.
Piyasada satılan diger IPS vb panelleri satın alanlardan böyle müşteri memnuniyeti yorumu göremezsiniz. Sizin yorumunuzu baştan sona okudum. Aşırı memnun olmuşsunuz. Bunun başlıca sebebi yorumunuzdanda gördügüm kadarıyla kavis+ghosting olmaması ve renk kalitesi. Yani kusursuza yakın oyun monitörü. Zaten bu tarz monitörler piyasada her zamanda bulunmuyor maalesef. Güle güle kullanın.