Samsung Odyssey G65B vs ASUS ROG STRIX XG27acs

Bütçe
11.000-12.000 TL
Hocam ürün bugün elime geçti fakat renkler biraz soluk gibi geldi. Siz de bu modeli kullandıysanız, hangi renk ayarlarını önerirsiniz.
Hayırlı olsun öncelikle hocam, fakat ben Dell G2724D kullanıyorum. G65B'nin renk ayarları nasıl olur bir bilgim yok fakat internette belki özel bir ICC profili ayarı bulursanız onu uygulayıp, ekran kartı driverından da biraz renk ayarı yaptıktan sonra da en son monitör panelinden renk ayarlarını kurcalarsanız eğer canlı renkler görebilirsiniz.

Ben de ürünü sipariş ettim yapmamız gereken ayarları paylaşırsanız seviniriz
Hayırlı olsun hocam size de fakat o monitöre sahip değilim bende G2724D var Dell marka. @Brave Tsukly hocama biraz fikir verdim mesajlarda görürsünüz zaten siz de onları uygulayabilirsiniz. Sizin monitör gelen kadar da zaten @Brave Tsukly hocam renk denemeleri yapar ondan destek alabilirsiniz.

Renklerin soluk gelmesi tuhaf, fabrikasyon olarak kalibre edilmiş geliyor. Hani monitörün bi tık üstü OLED diyebilirim ben çünkü OLED'den geçtim.

Renk ayarları doğal değilse doğal olarak ayarların. Ben HDR açık olarak, keskinliği de 12 olarak kullanıyorum. Lokal karartma standart ve kontrast iyileştirici düşükte. Ayrıca renk modu da standart da. Oyun modum açık, bunu belirteyim.

Renklerin soluk gelmesi tuhaf, fabrikasyon olarak kalibre edilmiş geliyor. Hani monitörün bir tık üstü OLED diyebilirim ben çünkü OLED'den geçtim.

Renk ayarları doğal değilse doğal olarak ayarların. Ben HDR açık olarak, keskinliği de 12 olarak kullanıyorum. Lokal karartma standart ve kontrast iyileştirici düşükte. Ayrıca renk modu da standart da. Oyun modum açık, bunu belirteyim.

Hocam, ilk geldiğindeki ayarlar biraz kötüydü. Sizin dediğiniz gibi keskinliği 12'ye getirdim, ayrıca rengi 25'ten 32'ye çıkardım. Kontrast iyileştiriciyi yüksek seviyeye aldım ve şu an görüntü oldukça güzel görünüyor. İlginiz için sağ olun.

Ayarları nereden yapıyoruz hocam?

Monitörün kumandasındaki ev simgeli tuşa bastıktan sonra yön tuşlarıyla sola geçip aşağı inin. Ayarlar kısmına geldiğinizde “tüm ayarlar” seçeneğini göreceksiniz. Oradan görüntü > uzman ayarları menüsüne girerek keskinlik, renk, kontrast gibi ayarları dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı