- Makaleler
- 3
Işık sızması (BLB) olayına hakimim hocam, bu modeli hatta VA paneli seçmemin sebebi zaten korku oyunları ve korku filmlerinde ekranın siyah kısımlarının ışık tutulmuş gibi gözükmesinden hoşnut kalmadığımdan dolayı. Yoksa çok güzel IPS paneller var, onlar alınır. Kavisten ötürü ışık sızması çok oluyor diye mesajlar okudum, o konu beni tereddütte bıraktı doğrusu. Harbiden bu fiyat sekmentindeki monitörlerde bu gibi teknik kusurlar çok can sıkıcı oluyor. Akşam, müsait olduğunuzda monitörün 2 metre önünden bir iki foto çekebilir misiniz video modun da iken?Ben çok memnunum iyi ki almışım dediğim elektronik ürünlerden başı çekiyor. Işık sızması olayını doğru bilmeyen bir sürü kişi var. Mesela monitörü açtın ve hiç bir ekran yokken sözde "ışık sızması" olayını görürsün. Bu bir hata değildir. Film izlerken ya da oyun oynarken karanlık sahnelerde o ışığı görüyorsan o ışık sızmasıdır. Bunu iyi anladığını var sayarak cihazda sorun yok. G-sync özelliğini açınca titreme yapıyormuş. Ben online oyun oynadığım için g-sync kullanmıyorum. Bazı kullanıcılar yeni yazılımla düzeldiğini söylüyor. Senin için bu özellik önemliyse iyi araştır derim. Onun dışında kavisin bu kadar olduğu bir ekran beni korkutmuştu ama ekrana baktıkça bakasım geliyor. Daha düşük kavisli monitörler beni rahatsız ediyordu. Ekran parlaklığı yenileme hızı 2K desteğini tam veriyor. Youtube üzerinden 2k müzik video açıyorum ve kendimden geçiyorum. Bende Philips hue+ var. Bu sayede monitörle beraber müthiş ambiyans oluşturdum.
Aslında kaviste, 240 HZ benim için gerekli bir unsur değil ama diğer özelliklerinden ötürü bu model ilgimi çekiyor, özellikle her ne kadar komik düzeyde de olsa Local Dimming zonelerine sahip olması. 8 Zonesi ve hızlı Va paneli sebebiyle bu model hoşuma gidiyor doğrusu. Daha fazla zoneli modeller malesef 4K monitörlere geliyor ve aşırı pahallı oluyor. Gerçi zaten 4K monitör ve ihtiyaç duyduğu sistem Türkiyede aşırı lükste, oda ayrı bir konu zaten.
Gsycn Compatable olayını son güncellemeyle düzelttiklerini okumuştum, buda önemli bir konu sonuçta.