Samsung RC520 SSD'den boot etmiyor

Ahmet!

Hectopat
Yer
Niğde
Daha fazla  
Samsung RC520 dizüstünü hızlandırmak için SSD (WD 120GB SATA) aldım. HDD'yi çıkarıp SSD'yi taktım. Windows 10'u güç bela yükledim ancak boot etmiyor, klonlamayı denedim yine olmadı. USB dönüştürücüsünü aldım. O zaman USB'den tanıyor, sorunsuz çalışıyor ama SATA'ya bağlayıp başlatınca BIOS'da donuyor hiçbir şey olmuyor. (Bu arada SSD'yi başka laptopta denedim sorunsuz çalışıyor.) Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten en başta da uefi modundaydı ssd den başka bir aygıt takılı değil. Aynı sırayı hdd e yaptığımda sorunsuz çalışıyor ama ssd çalışmıyor. Windows yüklerkende ssd formatlayıp yeni bölüm oluştururken bir sorun oldu. Formatlanınca nfts olması gerekirken raw halde oluyordu. Ssd yi çıkarıp hdd taktım. Wındowsu açıp bir partition uygulamasıyla nfts olarak formatladım. Tekrar ssd yi takıp windowsu sorunsuz bir şekilde yükledim. Ama işlemleri bitirip yeniden başlattımda donup kalıyor.

Denedim. Çalışmadı maalesef. Ssd sata bağlıyken format atmıyor hata veriyor. Usb portuna bağlıyken sorunsuz çalışıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

1545653632111.png

usb ye takılıyken tarattım hiç bir sorun yok. sata ya bağlayınca pc donup kalıyor windows açılmıyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı