Samsung ROM Nasıl Yedeklenir?

Rom atılırken IMEI silinmesi gibi bir durum söz konusu degil...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Önceki Samsung cihazımda başıma kaç defa gelmişti (GT-S5360). O yüzden uyarayım dedim. Yeni Samsung telefonlarda böyle bir şey söz konusu mu bilmiyorum. Ama aynı şeyin başkasının başına gelmesini istemeyiz. Ne olur ne olmaz bir yedeğini alsa ona da zararı dokunmaz sonuçta (y).
Yardımın için teşekkür ederim :D Ama ben Odin programını yükledim bütün ayarları yaptım start düğmesine bastım. Ama "NAND Write Start!! " yazısında takılıyor bu sorunu nasıl çözebilirim ? Buna da yardım edersen çok sevinirim :D

İnternette bu soruna baktım. Şöyle cevap vereyim:
  1. Sorun bilgisayar kaynaklı olabilir. Samsung'a bağlı tüm yazılımları (Sürücüleri de dahil) Revo Uninstaller gibi bir yazılımla kaldırın. Arkada dosyalara ait bir artık kalmasın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve Samsung USB sürücülerini yükleyin. Ardından bilgisayarı tekrar yeniden başlatın. Daha sonra Odin yazılımını çalıştırın, Stock ROM'unuzu seçin ve telefonu Download Mode'a alın. Telefonu bilgisayara bağlayın ve Aygıt Yöneticisi'nden doğru tanındığından emin olun. Eğer tanınmazsa telefonun bataryasını çıkarın, geri takın ve tekrar Download Mode'a alın. Ardından telefonu bilgisayara bağlayın ve Odin ile işlemi başlatın.
  2. Sorun indirdiğiniz Stock ROM ile ilgili olabilir. Telefonunuz için doğru Stock ROM'u indirdiğinizden emin olun.
  3. Eğer sorununuz çözülmezse farklı Odin sürümlerini de deneyebilirsiniz.
  4. Telefonunuz için tek bir .md5 uzantılı ROM değil de 3 parçalı (PDA, MODEM ve CSC) Stock ROM mevcutsa bu şekilde de deneyebilirsiniz.
  5. PIT dosyası ile deneyebilirsiniz (Bunu ben şahsen 1 defa yukarıda yazdığım modelde denemiştim. Telefon sürekli kendi kendine reset atmaya başlamıştı. Bir daha da PIT dosyası kullanmamıştım. Ama sizde de kesin olur diye bir şey söyleyemem).
Eğer hala olmuyorsa sorun telefonun eMMC Nand belleği ile ilgili olabilir. Böyle bir sorun yazılımlarla çözülemeyeceği için telefonu garantiye vermeniz gerekebilir.

İnternette bu soruna baktım. Şöyle cevap vereyim:
  1. Sorun bilgisayar kaynaklı olabilir. Samsung'a bağlı tüm yazılımları (Sürücüleri de dahil) Revo Uninstaller gibi bir yazılımla kaldırın. Arkada dosyalara ait bir artık kalmasın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve Samsung USB sürücülerini yükleyin. Ardından bilgisayarı tekrar yeniden başlatın. Daha sonra Odin yazılımını çalıştırın, Stock ROM'unuzu seçin ve telefonu Download Mode'a alın. Telefonu bilgisayara bağlayın ve Aygıt Yöneticisi'nden doğru tanındığından emin olun. Eğer tanınmazsa telefonun bataryasını çıkarın, geri takın ve tekrar Download Mode'a alın. Ardından telefonu bilgisayara bağlayın ve Odin ile işlemi başlatın.
  2. Sorun indirdiğiniz Stock ROM ile ilgili olabilir. Telefonunuz için doğru Stock ROM'u indirdiğinizden emin olun.
  3. Eğer sorununuz çözülmezse farklı Odin sürümlerini de deneyebilirsiniz.
  4. Telefonunuz için tek bir .md5 uzantılı ROM değil de 3 parçalı (PDA, MODEM ve CSC) Stock ROM mevcutsa bu şekilde de deneyebilirsiniz.
  5. PIT dosyası ile deneyebilirsiniz (Bunu ben şahsen 1 defa yukarıda yazdığım modelde denemiştim. Telefon sürekli kendi kendine reset atmaya başlamıştı. Bir daha da PIT dosyası kullanmamıştım. Ama sizde de kesin olur diye bir şey söyleyemem).
Eğer hala olmuyorsa sorun telefonun eMMC Nand belleği ile ilgili olabilir. Böyle bir sorun yazılımlarla çözülemeyeceği için telefonu garantiye vermeniz gerekebilir.
Yardın ettiğin için çok teşekkür ederim saol :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı