Samsung S20 FE vs Samsung S10+

Hangisi?

• S20 FE

Oy: 13 81,3%
  • S10+

Oy: 3 18,8%

• Oy verenlerin toplamı
    16

yagiz6

Hectopat
Daha fazla  
İki model arasında kaldım. S20 FE Vatan Computer'da 5700 TL. S10+ ise Hepsiburada'da 5100 TL. Biri daha güncel ve daha uzun süre güncelleme alacak bir model (S20 FE) biri ise daha eski bir model ancak kamerası çok daha kaliteli (S10+). Ve S20 FE 120 Hz ekrana sahip ancak S10+'da bu özellik yok. Batarya ve performansları çok yakın ancak dediğim aralarındaki özellik farkları benim için önemli koşullar (Güncelleme, Ekran Hz'i, Kamera). Siz olsanız hangisini neden tercih ederdiniz? Benim bilmediğim ve herhangi birini seçmem için bildiğiniz sebepler varsa bekliyorum. Teşekkürler.

S10 Plus tercih edin derim, S20 FE’nin ekran sorunları var:

S10 Plus tercih edin derim, S20 FE’nin ekran sorunları var:

S20 FE aldım. Dokuma ile ilgili bir sorun yaşamadım daha. 120Hz' de şarjı biraz sıkıntılı gibi onu test etmeye çalışıyorum şuan.

Hala memnun musunuz? Herhangi bir sorununuz var mı? Ve özellikle oyun oynamadan sadece sosyal medya ya da video kullanımında şarjı nasıl?

20-21 saatte 1 şarja takıyorum ekran sürem 6 saat oluyor ve 1 saat 40 dakikada falan %1-2 den %100 'e çıkıyor. Oyun oynamıyorum twitter, reddit ve youtube ağırlıklı kullanımım telefonda. 3-4 saat telefon görüşmesi yaptığım zamanlarda günü bu süreyi yakalamam için bir 15-20 dakika daha şarja takmam gerekiyor gün içinde.
Memnun olmadığım özellik olarak; düşük parlaklıkta ( %5-%10) siyah veya çok koyu renkleri grimsi kötü göstermesi. Ama bu her amoledde olan bir şeymiş. Bunu dark mode da yaşıyorum siyah bir wallpaper açarsam veya bişi izlerken bu sıkıntı olmuyor. Android updateleri ile düzeleceğini düşünüyorum. Ve kamerayı açtığım zaman işlemci kısmında ısınma oluyor onun haricinde telefonda böyle bir ısınma sorunu yaşamıyorum. Ama kamera açıp kullanmaya başladığım zaman telefon hissedilir seviyede ısınmaya başlıyor.
Ek olarak kamera kalitesinden çok memnunum. Isınması pek can sıkmıyor çekilen fotoyu görünce. Gelen güncellemeler ile bu azaltılabilir ama tamamen çözüleceğini sanmıyorum, exynos yüzünden. Kılıf ile kullanımda zaten baya azalıyor bu durum ve belirli bir kısımda oluyor zaten dediğim gibi.

20-21 saatte 1 şarja takıyorum ekran sürem 6 saat oluyor ve 1 saat 40 dakikada falan %1-2 den %100 'e çıkıyor. Oyun oynamıyorum twitter, reddit ve youtube ağırlıklı kullanımım telefonda. 3-4 saat telefon görüşmesi yaptığım zamanlarda günü bu süreyi yakalamam için bir 15-20 dakika daha şarja takmam gerekiyor gün içinde.
Memnun olmadığım özellik olarak; düşük parlaklıkta ( %5-%10) siyah veya çok koyu renkleri grimsi kötü göstermesi. Ama bu her amoledde olan bir şeymiş. Bunu dark mode da yaşıyorum siyah bir wallpaper açarsam veya bişi izlerken bu sıkıntı olmuyor. Android updateleri ile düzeleceğini düşünüyorum. Ve kamerayı açtığım zaman işlemci kısmında ısınma oluyor onun haricinde telefonda böyle bir ısınma sorunu yaşamıyorum. Ama kamera açıp kullanmaya başladığım zaman telefon hissedilir seviyede ısınmaya başlıyor.
Ek olarak kamera kalitesinden çok memnunum. Isınması pek can sıkmıyor çekilen fotoyu görünce. Gelen güncellemeler ile bu azaltılabilir ama tamamen çözüleceğini sanmıyorum, exynos yüzünden. Kılıf ile kullanımda zaten baya azalıyor bu durum ve belirli bir kısımda oluyor zaten dediğim gibi.
Cevap verdiğiniz ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Hocam merhaba, ben de yakın zamanda S20FE veya S10+ alacağım fakat kararsızım. Bu ekran meselesini hiç yaşadınız mı? Ve varsa ham fotoğraf örneği atabilir misiniz eğer zahmet olmayacaksa?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı