Samsung S20 vs S20+

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

Yaza planlıyordum ancak yakın bir vakte telefon değiştireceğim gibi duruyor.
Beni en az 4 sene rahat götüreceğini düşünüyorum iki cihazın da.

İki cihazı da bayağı araştırdım ve iki cihaz da birbirine çok yakın.

Biri paneldeki renk doygunluğundan (S20) biri ise nispeten biraz daha büyük ekran ve biraz daha büyük batarya (S20+) ile öne çıkıyor.
Kamera performansları aynı sensörler kullanıldığı için aynı görünüyor. Şahsen beni tatmin edecek kadar iyi gibi.

Ancak Redmi Note 8 Pro gibi nispeten büyük ekranlı bir cihaz kullanmış biri olarak büyük ekranlara dair tecrübem pek iyi değil. Ele tam oturtamıyordum bu da beni rahatsız ediyordu.

S20'nin ekranı şu an kullandığım S9+ ile aynı boyutta. S9+ elime gayet iyi oturuyor dolayısıyla S20'nin de iyi oturacağını düşünüyorum.
S20+ alsam ekrandan dolayı telefon elime tam oturmaz diye korkuyorum.

Sizce bu söylediklerim ışığında hangi modeli tercih etmek benim için daha iyi olacaktır?
Yorumlarınıza bırakıyorum açıkçası konuyu.
Teşekkürler.

Not: Aslında bir kere de olsa S20+'ı elimde tutumuştum. Halamın büyük kızı Eskişehir'e geldiği vakitte bir kere elime almıştım. Açıkçası iyiydi.

S20+ ı 1 yıl kadar kullanıp S20 FE Snapdragon' a geçtim. Pil performansı dışında pişman oldum açıkçası. Samsung un şimdiye kadar çıkardığı en iyi ekran deneyimi olan S serisi S20+ dır bence. Kamerası da harikaydı. Komple edge ekran telefon çıkarmıyor artık. Ultra serisi de çok büyük. Şuan Samsung A serisine honor 70 benzeri bir F/P telefon çıkarsın hemen alırım.

S20+ ı 1 yıl kadar kullanıp S20 FE Snapdragon' a geçtim. Pil performansı dışında pişman oldum açıkçası. Samsung un şimdiye kadar çıkardığı en iyi ekran deneyimi olan S serisi S20+ dır bence. Kamerası da harikaydı. Komple edge ekran telefon çıkarmıyor artık. Ultra serisi de çok büyük. Şuan Samsung A serisine honor 70 benzeri bir F/P telefon çıkarsın hemen alırım.
Hocam o konuda size katılırım.
En fazla şahsen 6.6 büyüklüğe ulaştım. Ve gerçekten o bile çok büyük geldi.

Genelde 5.8 ve 6.2 arasında takıldım.

Cihazda çok oyun oynamayacağım oyun kültürüm çok yok zaten.
Arada muhtemelen Call of Duty oynarım pişman etmez diye düşünüyorum.

Genel anlamda eğer kamera iyiyse ileride normal kullanımla beraber fotoğraf makinesi gibi kullanmayı düşünüyorum.

Fikirlerinizi beklerim.

Hocam o konuda size katılırım.
En fazla şahsen 6.6 büyüklüğe ulaştım. Ve gerçekten o bile çok büyük geldi.

Genelde 5.8 ve 6.2 arasında takıldım.

Cihazda çok oyun oynamayacağım oyun kültürüm çok yok zaten.
Arada muhtemelen Call of Duty oynarım pişman etmez diye düşünüyorum.

Genel anlamda eğer kamera iyiyse ileride normal kullanımla beraber fotoğraf makinesi gibi kullanmayı düşünüyorum.

Fikirlerinizi beklerim.
Uygun fiyata temiz bulabilirseniz üzmez S20+. Ekran boyutu çok ideal. Sarj 1 günü çıkarıyor çok yoğun kullanmazsan. Kamerası kat kat iyi mesela S20 FE ön kamerası çok kötü S20+ çok daha iyiydi. Exynos 990 performans problemi yok sadece pil tüketimi sıkıntılı. Oyunlarda çok sorun yaşayacağını sanmıyorum. Gri rengi tavsiye ederim çok iyi duruyor bulabilirseniz. Full kutulu bulursanız hiç kaçırmayın, Typce C AKG kulaklık, Type C girişli adaptör ve kablo çıkıyor.

Bandırma'da imkanı yok bulamam ama Gönen'de bir tane buldum 9000 liraya kutulu faturalı.
Babamdan 10K civarı gibi bana verebileceği bir para var, onu aldığım vakitte düşünebilirim.

Exynos 990 yine de götürür mü 4 sene rahat şekilde? O da önemli.
Zamanında çünkü çok şikayet vardı hakkında. Sicili temiz bir işlemci gibi görünmüyor.

Bandırma'da imkanı yok bulamam ama Gönen'de bir tane buldum 9000 liraya kutulu faturalı.
Babamdan 10K civarı gibi bana verebileceği bir para var, onu aldığım vakitte düşünebilirim.

Zamanında çünkü çok şikayet vardı hakkında. Sicili temiz bir işlemci gibi görünmüyor.
Snapdragon versiyonu var yurtdışı server kayıtlı ama ne kadar güvenilir bilmiyorum. Onlar 12 GB ram 256 GB hafızalı oluyor genelde.

Exynos 990 oldukça güçlü bir işlemci. Sadece ısınıyor.

Babamda Exynos 990'lı Note 20 var. PUBG oynamıştım birkaç kez. Isınıyor fakat el yakacak kadar değil. Performansta da düşüş gözlemlemedim.

Yurtdışı almak istemiyorum hocam riskli buluyorum açıkçası.
Daha on sekizi yeni doldurduk kaçak klon IMEI muhabbetlerinden başımızı yakmayalım genç yaşta.

Exynos 990 oldukça güçlü bir işlemci. Sadece ısınıyor.

Babamda Exynos 990'lı Note 20 var. PUBG oynamıştım birkaç kez. Isınıyor fakat el yakacak kadar değil. Performnsta da düşüş gözlemlemedim.
Hocam ısınma sorunu doğal. Çoğu Exynos işlemcide ısınma sorunu var.
9810 ve 9820 deneyimledim -9810 hala daha kullanıyorum- ciddi olmasa da var yani cihazlar biraz ısınıyor.

Sonuç olarak S20 mi yoksa S20+ mı diyorsunuz? @erme @ION @BERWAR

Son düzenleme:
Yurtdışı almak istemiyorum hocam riskli buluyorum açıkçası.
Daha on sekizi yeni doldurduk kaçak klon IMEI muhabbetlerinden başımızı yakmayalım genç yaşta.

Hocam ısınma sorunu doğal. Çoğu Exynos işlemcide ısınma sorunu var.
9810 ve 9820 deneyimledim -9810 hala daha kullanıyorum- ciddi olmasa da var yani cihazlar biraz ısınıyor.

Sonuç olarak S20 mi yoksa S20+ mı diyorsunuz? @erme @ION @BERWAR
Mümkünse S20+ daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı