Samsung S21 FE 2. nesil ile ilgili sorular

Hocam çok teşekkür ettim. Benim niyetim Samsung S21 FE'den yana fakat güncel yorumlarda herkes ısındığı söylüyor deli gibi.

Çünkü ekran kalitesi, işlemci gücü ve kamera performansı ile aslında rakipsiz yani fakat ısınma sorunu eğer kronik ise çok kötü.

Honor 400 varken almak sacma, gucleri zaten denk. Ekran ve kamera olarakta Honor daha iyi. Ayriyeten daha yeni bir cihaz. 888 azda olsa dhaa guclu ama verimsiz, fazlaca isinan ve throttle yiyen bir islemci. 3DMark testinde bu cokca belli olmus zaten. GPU ve diger konularda da Antutu skoru saha onde 7 gen 3'ün. Sadece CPU olarak daha guclu S21 FE ancak daha kotu. Exynos versiyonu dahada vahim.

Honor 400 varken almak sacma, gucleri zaten denk. Ekran ve kamera olarakta Honor daha iyi. Ayriyeten daha yeni bir cihaz.
Epey sitesinede; işlemci, kamera ve ekran kalitesi olarak S21 FE daha iyi gösterdiği için dedim.

Ama işte aşırı ısındığından ötürü Honor 400 ikinci cazip seçencek ve ben de karar aşamasındayım 1 aydır :D.

Epey sitesinede; işlemci, kamera ve ekran kalitesi olarak S21 FE daha iyi gösterdiği için dedim.

Ama işte aşırı ısındığından ötürü Honor 400 ikinci cazip seçencek ve ben de karar aşamasındayım 1 aydır :D.

Epey'den akrsilastirmak mantiskiz hocam sadece kagit ustu karsilastiriyor ve yetersiz. Honor 400 kamera olarak S24FE'ye bile yakın.

Samsung seviyorsanız alınabilir, bu fiyata daha iyi telefonlar var öbür arkadaşların söylediği gibi.

Direkt kullanıcısı olarak söyleyim OneUI 7'den beri öyle ısınma vb bir durum görmedim. OneUI 7 öncesi evet, ısındığı oluyordu fakat o da çok zorladığımda (arkada birçok güncelleme yapmak gibi) ancak sıcaklığı hissedebiliyordum. Oyunlarda ise o kadar çok sıcaklığı hissetmedim.

Kalınlık açısından cihaz çok hoş bugün piyasadaki birçok cihazdan daha ince. Batarya kısmına gelirsek beni birkaç kez haricinde yarı yolda bırakmadı ama şunu söylemem gerekir ki günün yarısını çıkarttıktan sonra şarja takmanız gerekli yoksa canınızı sıkabilir yani günü yaklaşık 1.5 şarj döngüsü ile çıkartıyorsunuz. Tabii şu detayı da vereyim sürekli 120 Hz, konum, Bluetooth Wi-Fi vb. özellikler hep açık sadece AOD(Always On Display) kapalı.

Yapay zeka özelliklerinde yeni S serisi modeller kadar özelliklere sahip değil, temel işlevleri var sadece diyebilirim.

Kamera performansında bu fiyata gayet iyi denilebilecek bir seviyede, düşük ışıkta ortalama veya bir tık altı diyebilirim. Gündüz çekimlerindeyse gerçekten tatmin edici ve güzel sonuçlar alabilirsiniz.

OneUI 8 son güncellemesi olacak, ondan sonra 1 yahut 2 sene daha kullanıp elden çıkartmak mantıklı olacaktır. Maksimum 3 sene kullanırsınız ve sonrasında yetersiz kalacaktır, zaten eski bir cihaz, sadece Türkiye'ye geç geldiğinden şu anda alınabilir oluyor.

4 sene M51 kullandıktan sonra geçiş yaptığımda batarya kısmı biraz beni yorması dışında pek de bir fark hissetmedim diyebilirim. Şahsi fikrim uzun süreli cihaz alınmak isteniyorsa bugün minimum S24 FE veya bandında bir cihaz alıp 4-5 sene kullanmak daha mantıklı.

Bu cihaz biraz daha ara seri olarak çıktığından mıdır bilinmez fakat diğer S serileri kadar (bknz: S23 FE, S24 FE) uzun süreli bir kullanım ve S serisine gerçekten yaklaşan bir deneyim vaad etmiyor.

Velhasıl kelam, benim gibi Samsung ekosisteminde kalmak istiyorsanız ve daha üst bütçeye çıkamayacaksanız alıp 2 sene kullanıp yeni bir cihaza geçebilirsiniz.
Hocam bence her seyi ile fakat insanlae isindiarini belirttiler. Benim de gonlum s21 FE'de. Cunku kamera, ekran kalitesi olarak cok iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı