Samsung S23 vs S24 FE

Silence59

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba A35'ten S serisine geçeceğim, bendeki telefonu anneme vereceğim. Memnunum ama hep içimde bir S serisi almak o deneyimi yaşamak kalmıştır. Sizce S23 mü almalıyım yoksa S24 FE mi? Kıyas yaptığımda aralarında pek fark göremedim.
Ekran boyutu olarak S24 FE 6.7 inç bendeki A35 6.6 inç yani bundan boyut olarak farkı yok. Yabancılık çekmem gibi geldi. S23'ün ise 6.1 inç küçük olması da sorun değil. Teknik özelliklerde S24 FE Samsung'un kendi işlemcisini kullanıyor. A35'te de Exynos var, yazın ısındığı için acaba S24 FE de ısınır mı diye düşünüyorum. Bana aralarında önemli farklardan bahseder misiniz? Oyun oynarım, fotoğraf ve video çok çekerim sosyal medyada takılırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba A35'ten S serisine geçeceğim, bendeki telefonu anneme vereceğim. Memnunum ama hep içimde bir S serisi almak o deneyimi yaşamak kalmıştır. Sizce S23 mü almalıyım yoksa S24 FE mi? Kıyas yaptığımda aralarında pek fark göremedim.
Ekran boyutu olarak S24 FE 6.7 inç bendeki A35 6.6 inç yani bundan boyut olarak farkı yok. Yabancılık çekmem gibi geldi. S23'ün ise 6.1 inç küçük olması da sorun değil. Teknik özelliklerde S24 FE Samsung'un kendi işlemcisini kullanıyor. A35'te de Exynos var, yazın ısındığı için acaba S24 FE de ısınır mı diye düşünüyorum. Bana aralarında önemli farklardan bahseder misiniz? Oyun oynarım, fotoğraf ve video çok çekerim sosyal medyada takılırım.
Ben de şu an aynı ikilemdeyim. S23 amazonda 30Bin TL S24FE 256GB öğrenci indirimiyle 28Bin TL ye geliyor. Tek önemli farkın S24FE'nin 7 yıl güncelleme alacak olması gibi gözüküyor.

Ben de şu an aynı ikilemdeyim. S23 Amazon'da 30Bin TL S24FE 256 GB öğrenci indirimiyle 28Bin TL'ye geliyor. Tek önemli farkın S24FE'nin 7 yıl güncelleme alacak olması gibi gözüküyor.

Hocam baska konularya 7 yıl güncelleme destegi olsa da 7 yıl kullanilacak bir cihaz degil diyorlar

S24 FE tek geçilir ikisi arasında. S serisine göre biraz daha çerçevesi var, bir de 210 gram ağır gelebilir bazı kişilere, bana sorarsanız ortalama. İşlemcisi S24'lerdeki Exynos 2400 ile neredeyse ikiz, tek farkları X4 çekirdeğindeki 100MHz. Harici özellikleri de genel olarak S24 ile aynı denebilir, kamera kısmında da yanlış değilsem 23 FE ile aynı. S23 artık 2 yılını doldurmuş bir telefon ve bir performans avantajı da yok 2400/2400e'ye kıyasla. e varyantının düzünden daha fazla puan aldığı GB testleri bile mevcut.

Hocam baska konularya 7 yıl güncelleme destegi olsa da 7 yıl kullanilacak bir cihaz degil diyorlar

Cihazı mağazada inceledim. O kalın çerçeveleri görünce gittim direkt S23 aldım. A55'ten hallice bir telefon olmuş. Hele bir de o alt çene S serisine hiç yakışmamış. Battery life test v2.0 - GSMArena.com 800mAh daha büyük bataryaya rağmen pil performansı da S23'ten çok az farkla önde. Güncelleme sizin için çok önemliyse bakabilirsiniz.

Hocam baska konularya 7 yıl güncelleme destegi olsa da 7 yıl kullanilacak bir cihaz degil diyorlar.

Eğer telefon değiştirmem gittiği yere kadar kullanılırım yeni teknonojiler çok önemli değil diyorsanız 7 yıl güvenlik güncellemesi alacağı için sizin için çok iyi olur ama 5 yıl sonra gerçekten eski bir cihaz olduğunu hissettirmeye başlayacaktır teknonojiyi yakından takip etmek istiyorsanız maksimum 5 yıl bir cihazın kullanılabileceği tüm cihazlar için söylüyorum.
7 yıl güncelleme desteği falan teknonojiyi yakından takip edenler için çok önemli şeyler değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı