Samsung S23 vs S24

işlemci gücü ve güncelleme desteği olarak s24 önde olabilir fakat batarya performansında ben halen exynosa güvenemiyorum

Eki Görüntüle 2355345
Bu sitedeki her değere güvenmeyin. S23 serisinin pil ömrü öyle ahım şahım değil. Exynos'ta da pil sıkıntısı yok, hatta Android Authority'nin testlerinde Exynos S24 Snap S24'e göre daha iyi pil ömrü sunuyor daha düşük saat hızlı 10 çekirdek kümelenmesinden dolayı.
Screenshot_20241119_094605_Samsung Internet.jpg

S24 bariz daha iyi, tartışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, sevmeyenler de sırf Exynos yüzünden sevmiyorlar fakat Exynos 2400, Snapdragon 8 Gen 2'den çok daha iyi bir işlemci ve önemsenecek kadar büyük bir sorunu yok, 2-3 derece daha fazla ısınıyor o kadar.

iPhone 12 kullanıyorum ve Samsung'a geçmeyi planladım. Aradığım özellikler Kamera, şarj ve güncellik. Çoğunluk kesim S23 daha iyi diyor anlamadım ben.
Onerim s24 ama s23 de isinizi gorecektir. Exynos hakkinda kotu dusunceniz olmasin, yeni Exynos islemcilerde geri donusler cok iyi tek eksisi 2 derece daha sicak calisir ortalama.

Benim gibi ikilemde kalanlar için fiyat en önemli belirleyici olacaktır. Amazon Prime indirimi ile 256GB 'lık S23'ü 27500TL gibi bir fiyata aldım.
S24 256GB 35.000TL idi. Bütçeniz neye yetiyorsa onu alın, ikisi de harika cihazlar.

Benim gibi ikilemde kalanlar için fiyat en önemli belirleyici olacaktır. Amazon Prime indirimi ile 256GB 'lık S23'ü 27500TL gibi bir fiyata aldım.
S24 256GB 35.000TL idi. Bütçeniz neye yetiyorsa onu alın, ikisi de harika cihazlar.
S24 128 gb da var amazonda 29500 tl.

Aradaki 2 bin lira bir şey değil ama hafızanın 128 gb düşmesi sıkıntı.

iPhone 12 kullanıyorum ve Samsung'a geçmeyi planladım. Aradığım özellikler Kamera, şarj ve güncellik. Çoğunluk kesim S23 daha iyi diyor anlamadım ben.
S24 daha iyi olur hocam

S24 128 gb da var amazonda 29500 tl.

Aradaki 2 bin lira bir şey değil ama hafızanın 128 gb düşmesi sıkıntı.
128GB ve 256GB modellerde UFS farkı var. 128GB modellerde UFS 3.1 varken 256GB modellerde UFS 4.0 mevcut. Tamı tamına iki kat okuma/yazma hızı fark ediyor. Şu an sıkıntı olmayabilir ama telefon uzun süre kullanılacaksa hızlı depolama daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ayrıca dediğiniz gibi, bu seviyede harici hafıza desteği olmayan bir telefonu 128GB olarak kullanmak istemedim bu yüzden S23'te 256GB'da karar kıldım.

128GB ve 256GB modellerde UFS farkı var. 128GB modellerde UFS 3.1 varken 256GB modellerde UFS 4.0 mevcut. Tamı tamına iki kat okuma/yazma hızı fark ediyor. Şu an sıkıntı olmayabilir ama telefon uzun süre kullanılacaksa hızlı depolama daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ayrıca dediğiniz gibi, bu seviyede harici hafıza desteği olmayan bir telefonu 128GB olarak kullanmak istemedim bu yüzden S23'te 256GB'da karar kıldım.
''Şu an sıkıntı olmayabilir ama telefon uzun süre kullanılacaksa hızlı depolama daha iyi olur diye düşünüyorum.''

Evet doğru ama aynı zamanda uzun kullanım için S24'ün güncelleme desteğinin de S23'e göre daha fazla olduğunu atlamamak lazım.
İki tarafın da artısı eksisi var..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı