Herkese tünaydın, babama telefon alacağız Samsung istiyor ve 2 telefon arasında kararsız kaldık. Samsung S24 Pro'mu S23 Ultra mı? Teşekkürler.
Ya F/P olarak S24FE tercih edin ya da amiral gemisi olarak 23 Ultra.
23u tercih etmek icin sebepler:
Görünüş.
(24fenin aksine a serisi bir cihaz yerine bariz bir amiral gemisi gibi duruyor.)
Kamera.
(Anlatmama gerek yok sanirim.)
Ekran.
(Bariz daha güzel kavisli tasarim ve daha iyi görüntü kalitesi.)
24FE tercih etmek icin sebepler:
F/P
(Fiyat olarak rakipsiz bir cihaz.)
İslemci.
(Hissedilecek bir fark değil. Ama islemcim iyi demek istiyorsaniz veya uzun yıllar kullanacaksaniz güzel bir unsur.)
Güncelleme desteği.
(O kadar da önemli bir şey degil ama sizin için önemliyse tercih etmek icin bir sebep.)
Şahsen S24 Plus modelini gereksiz buluyorum. FE ile arasindaki nerdeyse iki kat fiyat farkini karşılayabilecek hiçbir şey yok. Aksini iddia eden varsa bende bilgilenmek isterim.
Kamera ve görünüş sizin için cok önemli değilse kesinlikle S24FE tercih edin. Daha ucuz daha yeni daha güçlü. Iki cihazda pişman etmez ikisi de fazlasiyla uzun süre kullanilir.
Kamera için S23u.
Performans, uzun vade ve güncelleme desteği S24+.
Exynos 2400 Snapdragon 8 gen 2'den bariz olarak daha iyi. Sırf S24 serisindekinin adı Exynos diye ya da S23'teki Snapdragon diye S23u daha performanslı demek doğru değil.
S23 cihazim S24'ten daha az isindigi halde bariz performans kisiyordu ayni sorunu 23 Ultra kullanirken yaşamadım. S24'un testlerde daha cok isindigini hesaba katarsak düz S24 kesinlikle islemci olarak vadedileni sunabilecek ve 23 ultradan iyi performans gösterebilecek bir cihaz degil.
İşlemci tarafinda 24FE ve 24 Plus'u 23 serisi ve 24e kiyasla cok daha başarılı buluyorum.
S24 Pro diye bir cihaz yok. S24 Plus var ve S24 Ultra var.
Ama soruya gelecek olursak eğer S24 Ultra almayacaksanız, S23 Ultra öneririm. Düz S24 (düz ve Plus modeli)den uzak durun derim. Exynos işlemciler daha az performanslı.
O yüzden tavsiyem S23 Ultra.
Exynos'un kronik sorunu ısınmak ve bu sorun 24Plus'da yok. Yani daha az performansli gibi bir durumda yok. 24Plus modeli 23ultradan işlemci olarak daha güçlü.