Çözüldü Samsung S24 Ultra en fazla 30W şarj alıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Taha.dll

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, baslikta belirttigim gibi bir olay mevcut. Telefonu yeni aldik ve yaninda baslik cikmadigindan Spigen ARC452 modelini sipariş ettim. 45W arastirmasi yaparken karsilastigim konularda kutu icerisinden cikan kablonun 45W desteklemedigini ogrendim, sonrasinda Baseus 100W pudding kablosundan aldim (sitede arkadas ayni sorunu yasayip bunu alip kullandigini soylemisti). Anlamadigim sekilde şarj ederken altta super Fast charging 2.0 diyor ama accubattery uygulamasinda maksimum 7.200mAh ve 30.9W gorebildim. Amacim 45W alip 10 dakika daha hizli dolmasi degil, neden vermedigini cozmek. Cevaplariniz icin simdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Telefonun pili doldukça şarj hızı düşer. Yani 45W'ı düşük batarya yüzdelerinde verir. Şarjı doldukça çektiği Watt azalır. Şarjınız %10, %20 civarındayken şarj edip denediniz mi?

1739885999783.png

Nedenini merak etmişsiniz. Yeni nesil cihazlar lityum pillerin ömrünü korumak için "CC-CV" (Constant Current - Constant Voltage) şarj metodunu kullanır. Bu yöntemde belli bir süreden sonra voltaj sabit kalmaya ve akım yavaşça azalmaya başlar, bu da pil ömrünü korumaya yardımcı olur. Watt dediğimiz şey ise akım ile voltajın çarpımıdır. O yüzden voltaj sabit kalıp akım azaldıkça doğal olarak Watt değeri de azalacaktır.
Merhaba, baslikta belirttigim gibi bir olay mevcut. Telefonu yeni aldik ve yaninda baslik cikmadigindan Spigen ARC452 modelini sipariş ettim. 45W arastirmasi yaparken karsilastigim konularda kutu icerisinden cikan kablonun 45W desteklemedigini ogrendim, sonrasinda Baseus 100W pudding kablosundan aldim (sitede arkadas ayni sorunu yasayip bunu alip kullandigini soylemisti). Anlamadigim sekilde şarj ederken altta super Fast charging 2.0 diyor ama accubattery uygulamasinda maksimum 7.200mAh ve 30.9W gorebildim. Amacim 45W alip 10 dakika daha hizli dolmasi degil, neden vermedigini cozmek. Cevaplariniz icin simdiden teşekkür ederim.

Baseus kablon cakmaysa Max 33W destekler sebebi muhtemelen o anlık olarak şarj aletinden 7200MAH akım çekiyorsa bir sorun yok. Adaptörün üstünde 45W 7200MAH Max gibi bir yazı var mı?

Telefonun pili doldukça şarj hızı düşer. Yani 45W'ı düşük batarya yüzdelerinde verir. Şarjı doldukça çektiği Watt azalır. Şarjınız %10, %20 civarındayken şarj edip denediniz mi?

1739885999783.png

Nedenini merak etmişsiniz. Yeni nesil cihazlar lityum pillerin ömrünü korumak için "CC-CV" (Constant Current - Constant Voltage) şarj metodunu kullanır. Bu yöntemde belli bir süreden sonra voltaj sabit kalmaya ve akım yavaşça azalmaya başlar, bu da pil ömrünü korumaya yardımcı olur. Watt dediğimiz şey ise akım ile voltajın çarpımıdır. O yüzden voltaj sabit kalıp akım azaldıkça doğal olarak Watt değeri de azalacaktır.

Son düzenleme:
Çözüm
Baseus kablon cakmaysa Max 33W destekler sebebi muhtemelen o anlık olarak şarj aletinden 7200MAH akım çekiyorsa bir sorun yok. Adaptörün üstünde 45W 7200MAH Max gibi bir yazı var mı?

Evet zaten o ozellikten dolayi aldim, kabloyu Amazon uzerinden almistim Baseus pudding modeliydi link bulursam koyarim.

Adaptif şarj ayarı varsa kapat, batarya %10 altında iken dene.

Maksimum 80%e kadar cikmaya ayarladim, onu mu kapatmaliyim.

Telefonun pili doldukça şarj hızı düşer. Yani 45W'ı düşük batarya yüzdelerinde verir. Şarjı doldukça çektiği watt azalır. Şarjınız %10, %20 civarındayken şarj edip denediniz mi?

Nedenini merak etmişsiniz. Yeni nesil cihazlar lityum pillerin ömrünü korumak için "CC-CV" (constant current - constant voltage) şarj metodunu kullanır. Bu yöntemde belli bir süreden sonra voltaj sabit kalmaya ve akım yavaşça azalmaya başlar, bu da pil ömrünü korumaya yardımcı olur. watt dediğimiz şey ise akım ile voltajın çarpı mıdır? o yüzden voltaj sabit kalıp akım azaldıkça doğal olarak watt değeri de azalacaktır.

Accubattery adli programdan kontrol ettigimde 1 dakika icerisinde 30W degeri gordum ve bunu denedigim zaman pilim %17 civarlarindaydi. Burada accubattery programi ne kadar yaniliyor bir fikrim yok ama 1 dakika az olabilir, ona hak veriyorum. Bu arada verdiginiz bilgi icin teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı