Samsung S25 vs Xiaomi 15

Soru Mi 15 Ultra ile S25 Ultra arasında olsaydı Mi 15 Ultra derdim bariz şekilde kamera farkı var.

Ama bahsettiğin telefonların kamerası aynı özellikleri de aynı, dolayısıyla yazılıma bakacağız. Yazılımda Samsung önde olduğu için Samsung öneririm.

Yazılım konusunda bana göre Samsung sınıfta kalıyor. Bir güncelleme yapacağını duyuruyor ancak güncellemeyi hem zamanında getiremiyor, hem de birçok modele özel olarak çeşitli özellikleri kırpıyor-biçiyor yani tam anlamıyla "çakallık" yapıyor.

Pil konusunda ise Xiaomi biraz daha zayıf kalsa da modelden modele değişiyor, mesela sizin bahsettiğiniz modellerde S25 daha uzun ekran süresine sahip.

Bu faktörler dışında belirttiğiniz Xiaomi modeli daha güçlü, kamerası çok daha iyi ve ekranı da daha iyi. Samsung'un Dinamik Amoled kullandığınına bakmayın ppi değeri az olduktan sonra ekran keskinliği de düşük oluyor, bu da daha bulanık görüntü demek.

Sonuç olarak; ben olsam birçok avantajı ve üstün olmasından dolayı seçimimi Xiaomi 15'den yana kullanırdım. Şimdiden hangisini seçecek olursanız olun, hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Yazılım konusunda bana göre Samsung sınıfta kalıyor. Bir güncelleme yapacağını duyuruyor ancak güncellemeyi hem zamanında getiremiyor, hem de birçok modele özel olarak çeşitli özellikleri kırpıyor-biçiyor yani tam anlamıyla "çakallık" yapıyor.

Pil konusunda ise Xiaomi biraz daha zayıf kalsa da modelden modele değişiyor, mesela sizin bahsettiğiniz modellerde S25 daha uzun ekran süresine sahip.

Bu faktörler dışında belirttiğiniz Xiaomi modeli daha güçlü, kamerası çok daha iyi ve ekranı da daha iyi. Samsung'un Dinamik AMOLED kullandığınına bakmayın PPI değeri az olduktan sonra ekran keskinliği de düşük oluyor, bu da daha bulanık görüntü demek.

Sonuç olarak; ben olsam birçok avantajı ve üstün olmasından dolayı seçimini Xiaomi 15'ten yana kullanırdım. Şimdiden hangisini seçecek olursanız olun, hayırlı olsun.

Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı