Samsung S6 gece şarj bitme sorunu

mtn1543

Megapat
Yer
ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, dün sıfır olarak Samsung Galaxy S6 aldım. Yalnız şöyle bir problem var dün yatarken telefon %46 idi. Sabah 8'de kalktım baktım şarj %19. Şok oldum internet falan her şey kapalıydı. Ekran parlaklığı orta seviyede idi. Telefondan çok memnun kaldım maşallah yok yok ama şarj biraz tedirgin etti. Acaba bunun bir çözümü var mıdır yoksa batarya programları falan mı kullanmak gerek? Bir de orijinal adaptörü 2A. İnternette baktım biraz 1A daha iyi diye yazmışlar. Ne yapacağımı bilemedim. S6 kullanan arkadaşlar yardımcı olur diye düşündüm. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka planda açık bıraktığın bir uygulama sebep olmuş olabilir. İlk günden sorun var demek yanlış olur. Gece bırakmadan önce arka planı temizle, hatta güç tasarruf moduna alıp bırak.

Bu normal bir durum değil, %1-5 düşüş kabul edilebilir, arka planda bir uygulama veya donanımın sürekli işlem yapmaya çalışmasından kaynaklanmıştır büyük ihtimalle. Mesela telefon hattı az çeken bir yerde veya iki farklı şebeke arasında kalan bölgelerde hat sürekli çekmeye çalışacağından veya sürekli şebekeler arasında geçiş yapacağından batarya hızla tükenebilir. Aynı şekilde wifi açıksa ve kötü çekiyorsa sürekli bağlantıyı sabit tutmaya çalışacağından şarj hızlı bitebilir. Veya bir program, oyun arka planda kendini güncellemeye çalışırken interneti kapatmışsınızdır o da kendini bir sebepten otomatik sonlandıramamıştır (normalde böyle bir şey olmamalı) sürekli internete bağlanma isteği göndererek cpu'yu meşgul etmiştir vs vs.. Bataryayı hangi uygulama hangi donanım ne zaman, ne kadar kullanmış; ayarlar/ pil/ pil kullanımı altında görebilirsiniz. Şarj %100 olduğunda bu bilgi sıfırlanır, telefonu şarjdan çektiğinizde kullanım bilgisini işlemeye başlar. Burayı inceleyerek neyin problem çıkardığını rahatlıkla görebilirsiniz. Batarya veya ram temizleme programı kullanmayın samsungun kendi smart managerini haftada 1-2 kullanabilirsiniz. Kendi orjinal şarj aletiyle veya bilindik markaların kaliteli şarj aletleriyle şarj edebilirsiniz. 1A, 2A sadece şarj süresini değiştirir hiç bir zararı yoktur hepsi güvenli sınırlar içinde kalmaktadır 1-1.5A ile daha uzun sürede şarj olur başka bir şey olmaz. Şarjıda %25 den aşağı düşürmemeye çalışırsanız bataryanız daha uzun ömürlü olur. Ben önceki telefonum olan s3'ü %60 da olsa her gece şarja takıp yatardım bazı zamanlar %30 da takar %80 de çıkarırdım 3 sene aynı bataryayı kullanmama rağmen hiç bir sıkıntı ve gözle görülür bir batarya performans düşüşü yaşamadım, hala 4 saat ekran açıklık süresi ile 18 saat dayanıyordu. İddia edilenin aksine şarj %100 olmadan şarjdan çekmenizde de bir sakınca yoktur. Lityum ion pillerin özellikleri gereği bu şekilde kullanabilirsiniz. Bu pillerde %0 yapmak bataryanın ömrünün çok hızlı bir şekilde düşmesine sebep olur. Ömrünü en uzun süre muhafaza edeceği koşul %50 civarı doluluk ile 0 derece ortam sıcaklığıdır. Bu yüzden önemli olan cihazın fazla ısınmamasını sağlamak ve %25 den aşağı düşürmemektir. Teorik olarak %100 yapmadan şarjdan çıkarmak, şarjı sürekli %50 civarında gezdirmek faydalı gözükse de pratikte hem pili tam kapasiteyle kullanamamak hem şarj döngüsünün pil ömrünü azaltması hem de android cihazlarındaki batterystats olarak kaydedilen pil kullanım hafızasına göre piln kullanılması sebebiyle günlük kullanımda %100 şarj ederek kullanmakta sorun yoktur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı