Jake Dunn
Kilopat
Daha fazla
Merhaba,
YKS sınavına hazırlanıyorum ve elimdeki tablet artık yeterli olmuyor. Tabletimi değiştirme kararı aldım ve Samsung Galaxy S9 FE+ ile iPad 10. nesil arasında kaldım. Samsung'un ekranı daha büyük, içinde kalemi çıkıyor, pili daha uzun gidiyor. Ancak Apple'ın işlemcisi ve ekranı biraz daha iyi. Ayrıca havacılıkla ilgilendiğim için havacılık uygulamalarını da kapsaması önemli. Bu iki tablet arasında nasıl bir seçim yapmamı önerirsiniz? Yorum ve önerilere açığım.
Not: Ek olarak kalem alacak bütçem maalesef yok, Apple için replika tercih yapabilirim. Ekranın büyük olması benim için önemli.
YKS sınavına hazırlanıyorum ve elimdeki tablet artık yeterli olmuyor. Tabletimi değiştirme kararı aldım ve Samsung Galaxy S9 FE+ ile iPad 10. nesil arasında kaldım. Samsung'un ekranı daha büyük, içinde kalemi çıkıyor, pili daha uzun gidiyor. Ancak Apple'ın işlemcisi ve ekranı biraz daha iyi. Ayrıca havacılıkla ilgilendiğim için havacılık uygulamalarını da kapsaması önemli. Bu iki tablet arasında nasıl bir seçim yapmamı önerirsiniz? Yorum ve önerilere açığım.
Not: Ek olarak kalem alacak bütçem maalesef yok, Apple için replika tercih yapabilirim. Ekranın büyük olması benim için önemli.
özellik karşılaştırması
| Özellik | Samsung Galaxy S9 FE+ | iPad 10. Nesil |
|---|---|---|
| Ekran | TFT Ekran | LCD Ekran |
| Ekran Kalitesi | TFT Ekran | LCD Ekran |
| Kalem Desteği | S-Pen (ekranla birlikte), düşük gecikme, hassas yazma | Apple Pencil (2. Nesil), hassas ve doğal yazma |
| Pil Ömrü | 10.000 mAh, uzun süreli kullanım | 10 saate kadar kullanım (daha kısa pil süresi) |
| İşlemci | Exynos 1380 | A14 Bionic Çip, daha güçlü performans |
| Depolama Seçenekleri | 128GB, microSD kart ile genişletilebilir | 64GB, 256GB seçenekleri, microSD desteği yok |
| Bağlantı | Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, USB-C | Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB-C, daha hızlı internet bağlantısı |
| Havacılık Uygulamaları | Android platformunda havacılık uygulamaları mevcut | Apple ekosisteminde, havacılık uygulamaları daha stabil çalışıyor |
| Fiyat | Genelde daha uygun fiyatlı | Genelde daha pahalı, ancak kaliteli yazılım desteği sunuyor |
| Yazılım ve Güncellemeler | Android, daha özelleştirilebilir, daha esnek | iPadOS, uzun süreli güncellemeler ve stabilite sağlıyor |
Son düzenleme: