Çözüldü Custom ROM Recovery Samsung SM-T590 LineageOS ve TWRP nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Cihazımın yavaşlaması sonucu ROM atmaya karar verdim. Şu anda cihazımda hiçbir oynama yapmadım. Elimde SD kart ve PC var. Hangi yazılımları kurmalıyım, hangi dosyaları indirmeliyim? ROM'u ve TWRP'yi nasıl kuracağım? OEM kilidini nasıl açacağım? ROM yedeğini nasıl alacağım? Cihaz brick olursa ne yapacağım?
Kısaca hiçbir şey bilmiyorum, detaylıca yardımcı olursanız sevinirim. Linkteki ROM dosyasının Android 13 sürümlerinden hangisini önerirsiniz?
@Heribert Yavuz

Çözüm

Buradan stock ROM indirebilirsiniz. (bozulursa kurtarabilmek için.)

Sürücüyü kurmayı unutmayın.

Bunları bilgisayara indirdikten sonra işlemlere başlayabiliriz. İlk iş geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama ve OEM kilidini açmak olsun, açtıktan sonra cihazı kapatın ve ses tuşlarına basılı tutarken cihazı bilgisayara bağlayın, mavi ekran geldiğinde ses arttırma tuşuna basılı tutun, sizden kilidin açılıp açılmamasını soracak, orada ses arttırma ile evet deyin ve cihazın açılmasını bekleyin.

Açılınca cihazı kurun ve ağa bağlayın daha sonra geliştirici seçeneklerine girip OEM kilidi seçeneğinin pasif durumda olduğunu kontrol edin ve USB hata ayıklamasını açın.

Buraya kadar yapabildiyseniz haber edin devam edelim hocam.
Magisk apk uzantılı, uzantısını F2 ile zip ile mi değiştirmeliyim? TWRP'de eski sistemi nasıl sileceğim?
@Maomao

Son düzenleme:
@Atakan K eski sistemi kaldırmak artık mevcut değil, ROM'u yüklediğinizde sistem değişecek zaten. Magisk APK olarak kurulabiliyor, isim değişikliğine gerek yok.
Teşekkür ederim, TWRP'ye girmek için hangi tuşlara basacağım? Kurarken de "Wipe" menüsünden "Advanced Wipe" seçeneğine gelip "Dalvik", "System" ve "Cache" kutucuklarını işaretleyip silmeli miyim?

Wipe kısmında önce format data > yes, daha sonra Advanced wipe yerinden Micro SD yazan hariç hepsini seçip silin, daha sonra TWRP'yi yeniden başlatın ve ROM'u cihaza atıp kurun.
USB OTG falan da mı seçeyim? İnternetteki videolarda Dalvik, Data ve Cache siliniyor. Yalnızca onları silersek sorun olur mu?

Hocam TWRP kurulmamış sanırım.

Dosya Ekleri

• IMG_20241126_194849.jpg
    IMG_20241126_194849.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 35
@Atakan K OTG yazanı seçememeniz gerekiyor normalde, seçseniz bile OTG kullanmadığınız için bir şey silmez. Dediğim gibi Micro SD dışında olan hepsini seçip silin. Tam kavrayamadınız şimdilik bu ROM işini cihazdan SD kartı çıkarın ne olur ne olmaz, öyle biçimlendirin cihazı.

Hocam TWRP kurulmamış sanırım.

TWRP kurulduktan sonra cihazı açıp kurulum ekranına gelmiyorsunuz değil mi? Cihaz başlamadan önce ses açma ve güç tuşlarına basılı tutun.

@Atakan K OTG yazanı seçememeniz gerekiyor normalde, seçseniz bile OTG kullanmadığınız için bir şey silmez. Dediğim gibi Micro SD dışında olan hepsini seçip silin. Tam kavrayamadınız şimdilik bu ROM işini cihazdan SD kartı çıkarın ne olur ne olmaz, öyle biçimlendirin cihazı.
Hocam güç ve ses açmaya basılı tuttum, Samsung Galaxy Tab A yazınca güçten elimi çektim ses açma basılıydı, TWRP açılmadı. Oradan reboot seçeneğine basınca OneUI açıldı.

TWRP kurulduktan sonra cihazı açıp kurulum ekranına gelmiyorsunuz değil mi? Cihaz başlamadan önce ses açma ve güç tuşlarına basılı tutun.
TWRP'yi flashladıktan sonra kısayola basmaya geç kalmıştım, cihaz normal açılmıştı. Kurulumunu falan yapmış, BL kontrolü yapmıştım. Biraz zaman geçti ama hiçbir şey yüklemedim. Şimdi deneyince orijinal menüsüne atıyor.

Hocam bir şey için önce anlatacağım adımlara hazır mısınız bilemediğimden sorayım. Cihazı rootlayıp Termux ile kod üzerinden yükleyeceğiz TWRP'yi, çok zahmetli olacak. Kabulseniz uzun uzun anlatırım. Biraz kod kullanacağız.

TWRP'yi flashladıktan sonra kısayola basmaya geç kalmıştım, cihaz normal açılmıştı. Kurulumunu falan yapmış, bl kontrolü yapmıştım. Biraz zaman geçti ama hiçbir şey yüklemedim. Şimdi deneyince orijinal menüsüne atıyor.

Odin ile tekrardan kurmuş muydunuz?

Hocam bir şey için önce anlatacağım adımlara hazır mısınız bilemediğimden sorayım. Cihazı rootlayıp Termux ile kod üzerinden yükleyeceğiz TWRP'yi, çok zahmetli olacak. Kabulseniz uzun uzun anlatırım. Biraz kod kullanacağız.

Odin ile tekrardan kurmuş muydunuz?
Yok hocam, sadece sabah kurmuştum. Tekrardan flashlayayım mı? Acaba kuruluma geçtiğimden silinmiş olabilir mi veya kısayolu farklı olabilir mi? Termux falan uğraşmazsak daha iyi olur benim için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı