Samsung SSD RAPID Mode , RAID ve S.M.A.R.T. Nedir?

007 Jets

Hectopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim içinde Windows 8.1 Pro yüklü Samsung EVO 120GB SSD ' im var. Samsung Magician sayesinde bazı optimizeler ve geliştirmeler yapılabiliyor. Ancak bunların tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Bana açıklarsanız çok sevinirim. Eğer @Recep Baltaş Abi de bakarsa çok sevinirim :)

(Dipnot: Bende şuan OS optimization "Maximum Performance" olarak ayarlı ayrıca RAPID Mode etkin gözüküyor.)

Son düzenleme:
Öncelikle RAPID Mode nedir ? Ne işe yarar ?

RAPID Mode ayarı adından da görüldüğü gibi "Gerçek Zamanlı I/O Verisi Hızlandırma İşlemi (GZIVHİ)" olarak işlev görür. Bu ne işe yarar sorusuna gelince özellikle Render gibi Workstation tipi işlemler için RAID yapmışçasına hızlanma sağlamaktadır.

Benim en çok sevdiğim yanı ise kendini daha UEFI'dan kendini Boot ederken hizmeti başlatması ve açılışı 2-3 saniyeye düşürüp direk MetroUI'ye ulaşmamız. Bu ayar aktif iken UEFI Boot'tan sonra gelen kullanıcı ekranını hiç görmeden direk MetroUI'ye varmak demek anında tüm kullanıcı ayarları yüklenmiş demektir. Tabi bunu sağlayan birde SSD o ayrı konu.

RAID nedir ? Ne işe yarar ?

S.M.A.R.T. nedir?

Yeterli mi? İyi sosyaller. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı