Samsung SSD'de Rapid Mode'u açmalı mıyım?

Samsung 860 QVO 1 TB SSD'ye sahibim. Kesintisiz güç kaynağım da var. Rapid mode açmak istiyorum fakat kafama takılan bir şey var. Eğer sistem yanıt vermezse ve bilgisayarı kasadaki güç tuşuna basarak ya da kasadaki reset tuşuna basarak kapatırsam veri kaybı olur mu? Bilgisayarı kasadan kapatan biri değilim ama sistem yanıt vermeyince kasadan kapatmak ya da reset atmak durumunda kalabiliyorum. (Son zamanlarda hiç kasadan kapatmadım aslında) Ayrıca sistem yanıt vermediğinde sistemi veri kaybı yaşamadan kapatmanın bir yolu var mı?

Samsung 860 QVO 1 TB SSD'ye sahibim. Kesintisiz güç kaynağım da var. Rapid mode açmak istiyorum fakat kafama takılan bir şey var. Eğer sistem yanıt vermezse ve bilgisayarı kasadaki güç tuşuna basarak ya da kasadaki reset tuşuna basarak kapatırsam veri kaybı olur mu? Bilgisayarı kasadan kapatan biri değilim ama sistem yanıt vermeyince kasadan kapatmak ya da reset atmak durumunda kalabiliyorum. (Son zamanlarda hiç kasadan kapatmadım aslında) Ayrıca sistem yanıt vermediğinde sistemi veri kaybı yaşamadan kapatmanın bir yolu var mı?
"Samsung 860 EVO 250 GB SSD" Modeline sahibim. SSD'yi yaklaşık 1 senedir RAPİD Mode'de kullanıyorum. Fazlasıyla elektrik kesilmesine rağmen herhangi bir veri kaybı asla yaşamadım. Endişeniz olmasın. Ani bir elektrik kesintisinde verilerinizi kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Ürünü aldığımdan beri RAPİD Mode'den çıkarmadım.

"Samsung 860 Evo 250 GB SSD" Modeline sahibim. SSD'yi yaklaşık 1 senedir Rapid Mode'de kullanıyorum. Fazlasıyla elektrik kesilmesine rağmen herhangi bir veri kaybı asla yaşamadım. Endişeniz olmasın. Ani bir elektrik kesintisinde verilerinizi kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Ürünü aldığımdan beri Rapid Mode'den çıkarmadım.

Elektrik kesintisi sorun değil zaten elektrik kesintisi olduğunda UPS devreye giriyor. Benim endişem sistemi kasadan kapatmam ya da reset atmam gerekirse veri kaybı yaşayıp yaşamayacağım.
Hiç sisteme kasadan reset attığınız ya da sistemi kasadan kapattığınız oldu mu?

Elektrik kesintisi sorun değil zaten elektrik kesintisi olduğunda UPS devreye giriyor. Benim endişem sistemi kasadan kapatmam ya da reset atmam gerekirse veri kaybı yaşayıp yaşamayacağım.
Hiç sisteme kasadan reset attığınız ya da sistemi kasadan kapattığınız oldu mu?
Fazlasıyla oldu, ve hiçbirinde veri kaybı yaşamadım.

RAPID Mode, basitçe anlatmak gerekirse sistemin RAM belleğinin bir kısmını diske ek önbellek olarak kullanan bir mod. Samsung'un kontrolcüsüne yaptığı yazılım optimizasyonları sayesinde ilk tanıtıldığı 840 Evo modelinden beri hiç veri kaybı yada disk arızası sebebiyetine sahip bir teknoloji değil kendisi. Güvenle kullanabilirsiniz. Hatta diskinizin ömrünü RAM bellekte ön bellekleme yaptıktan sonra yazdırdığı için arttıran bir özellik bile diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı