Estafurullah, office programlarını APK indirmediğiniz sürece ücret talep edecektir. Üniversite öğrencisi olduğunuzda ya da öğrencisiyseniz okullar karşılıyor genel olarak.
Ipad üzerinden pdf vb şeyleri açmanızda hiçbir zaman sorun yaşamazsınız kendi geliştirdikleri çözümler ile atıyorum adobeye ihtiyacınız olmadan açabiliyorsunuz. IT departmanında çalışan biri olarak her ürünüm Apple, Apple ekosistemim de ortalamaya göre fazla bu ekosistemi bozmamak ve güçlendirmek için kesinlikle Ipad alırdım. Yakın zamanda da almayı planlıyorum.
2. el mevzusuna gelirsek, araç hariç hiçbir ürünün 2. el alınmasını desteklemiyorum. Türkiye'de kimseye güvenim kalmamışken böyle bir riski alamam.
Özetlersem Android cihazlarda APK kurulumları ile çoğu ücretli uygulamayı ücretsiz şekilde yükleyebilirsiniz lakin güvenlik açığı verebilirsin. Apple cihazlarda virüs ve güvenlik açığı görece çok daha az. Bana göre daha kompakt bir kullanım deneyimi sunuyor.
64 Yaşındaki babama Macbook aldırdım mesela bir kere bu ne saçma şeymiş demedi.Yine de karar sizin.