Tamamdır hocam teşekkürler. Tek sıkıntı kalem sorun yaratır mı yani algılama problemi olur mu tablette. Çünkü baktığımızda Samsung'un 500-600TL'den başlıyor.
Dostum burada detaylı araştırma yapmanız gerek, ben o modeli kullanmadım fakat araştırman gereken şeyleri sana aktarmaya çalışayım ona göre bakarsınız, kalemler temel olarak 3'e ayrılır,
İlk olarak parmak görevi gören tip, çalışma mantığı artı ve eksi tarzındadır, kapasitif ekranlarda çalışır, elin artı ekran eksi ya da tam tersidir bundan tam emin değilim, elin ekrana deyince kısa devre olur ve o yüzeyi tanır, aynı bu mantıkla çalışır, bu kalemlerde basınç hassasiyeti olmaz, bataryalı ve bataryasız basınç hassasiyetli kalemler var bir de, bu kalemlerin içinde sensör var, bir bobin sarmalı, tabletin ekranına yakınlaştıkça kalem çalışır, bu sensör tabletin ekranındada vardır, mesela Samsung'un kalemli olan serileri gibi, bu kalemleri başka tabletlerde kullanamazsınz, sensörler birbiriyle etkileşime girer, bu kalemlerde bir de basınç hassasiyeti olayı vardır, buna ne kadar bastırırsan o kadar sert ya da soft çizgiler oluşturmana yarar, bir de açı muhabbeti var, kalemi tutuş açına göre algılama durumu, şimdi bunlar kalem tipleri bir de ekran tipleri var, Wacom ekranlar, TFT ekranlar, LCD ekranlar gibi gibi, basınç hassasiyeti doğrudan algılaması için ve alıcağın kalemden beklentini karşılaması için mevcut tabletinizin ekran tipine bakın, o ekran tipine göre kalemlere bakın, mesela TFT ekrana sahipse TFT ekranlı bir tablette basınç hassasiyetli bir kalem kullanılıyor mu bakın, spesifik bir bilgi veremiyorum çünkü cidden çok çeşit var, o olur bu olmazda diyemiyorum, çünkü harici olarak alınan kalemler genelde parmak görevi görüyor, eğer çizim için ya da fabrikasyon kalemli üretilmişse o tabletlerden randuman alınabiliyor, biraz derin ve çetrefilli bir konu. Bir de işin yazılım desteği var, mesela XP pen ya da Wacom marka ürünlerin hassasiyetini ve tuş atamalarını yazılım üzerinden yapıyoruz, attığın kalemlerin büyük ihtimalle yazılım desteği yok basınç hassasiyetide yok, direk kapasitif ekranlar için, parmağımızla aynı mantıkta çalışıyor, iş görür mü? Amatör olarak görebilir, çizim yaparken sürekli yakınlaştırarak detay girmesi gerekir, ama bir yerden sonra yetersiz kalabilir.
Dostum bu arada tabletin tam model numarasını verebilirsen S pen desteği olup olmadığına bakabilirim, galiba TFT LCD bir ekrana sahip