Samsung tablete format nasıl atılır?

Hocam buyurun bu adımları yapabilirsiniz.
1- Öncelikle tableti kapatıyoruz.
2- Power, Ses Arttırma ve Menü
tuşlarına aynı anda basıyoruz.
3- Samsung Tab logosu geldiği anda sadece “Power” tuşundan parmağımızı çekiyoruz.
4- Android logosu üzerinde ünlem işareti bulunan bir fotoğraf geldiğinde ise diğer tuşlardan parmağımızı çekiyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir menü listesi bulunan bir ekran gelecektir.
5- Sesi azaltma veya arttırma tuşuyla “wipe data/factory reset” yazan sekmesinin üzerine geliniz ve “Power” tuşuna bir kez basınız. Açılan pencerede sesi azaltma veya arttırma tuşuyla “Yes – delete all user data” seçeneğine geliniz ve “Power” tuşuna bir kez basınız.
6- Tekrar sesi azaltma veya arttırma tuşuyla “wipe cache partition” sekmesinin üzerine geliniz ve “Power” tuşuna bir kez basınız.
7- Format işlemimiz tamamlandı. Son olarak işlemden çıkmak için “reboot System now” seçeneği üzerindeyken “Power” tuşuna bir kez basınız. Tabletiniz 2-10 dakika sürebilen bir işlemden sonra yeniden başlayacaktır. Burada biraz sabırlı olmanızda fayda var.
 
Samsung tabletime düzgün format atmak istiyorum.

Pekale düzgün atmak istiyor isen hard reset öneririm başlamadan önce önemli şeyleri yedekle ve Google hesabını varsa Samsung Account'unu kaldır cihazdan ya da bu hesapların şifresini biliyorsan sorun olmayacaktır.

Ayarlar kısmından geliştirici seçeneklere gir eğer yok ise cihaz hakkında kısmına gir ve derleme numarasına birkaç kez üst üste dokun şifre isterse gir.

Geliştirici seçenekler kısmına gel ve orada OEM kilit açmayı etkinleştir. Bunu yapmamızın sebebi bazı Samsung cihazlarda hard reset işleminden sonra FRP lock hatası alınabiliyor.

Bu işlemlerden sonra cihazı kapat.

Ses açma ve güç tuşuna aynı anda bas ekran gelince elini güç tuşundan çek.

Recovery ekranına geleceksin ses tuşlarını kullanarak wipe data foctory reset kısmına gel ve güç tuşına bas yes no derse yes e gel ve güç tuşuna bas.

İlk ekrana gelince reboot System Now üstüne gel ve güç tuşuna bas cihaz 5 ila 10 dk içinde açılacaktır.

Dil vs. seçip kullanabilirsin.
 
Hocam buyurun bu adımları yapabilirsiniz.
1- öncelikle tableti kapatıyoruz.
2- Power, ses arttırma ve menü
tuşlarına aynı anda basıyoruz.
3- Samsung Tab logosu geldiği anda sadece “power” tuşundan parmağımızı çekiyoruz.
4- Android logosu üzerinde ünlem işareti bulunan bir fotoğraf geldiğinde ise diğer tuşlardan parmağımızı çekiyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir menü listesi bulunan bir ekran gelecektir.
5- sesi azaltma veya arttırma tuşuyla “wipe data/factory reset” yazan sekmesinin üzerine geliniz ve “power” tuşuna bir kez basınız. Açılan pencerede sesi azaltma veya arttırma tuşuyla “yes – delete all user data” seçeneğine geliniz ve “power” tuşuna bir.

Format atmak istiyormuş? Sıfırlamak ne kadar sağlıklı olur bence her zaman format en sağlıklısıdır bunu hiçbir zaman unutmayın.

Sıfırlamakla format aynı şey zaten ikisi de fabrika ayarına döndürüyor. Sadece kafa karıştırmışsınız hocam :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fabrika verilerine dönmek, adından da anlayacağınız gibi fabrikadan çıkmış haliyle, yani sizin uygulama ve tercihlerinizi silerek ham yazılım haline getirir. Yazılımsal hatalar genellikle son bulmaz.
Hard reset ise cihaz komple kapalıyken yapılır. Açma tuşuna sürekli basılır, ekran geldikten sonra ses kısmaya da basmaya başlanır (ikisine de). Ve yazılım menüsüne geldik. Buradan cihazı sıfırlayarak cihazınızdaki tüm verileri silebilir, ayrıca yazılımı tekrar kurduğu için var ise yazılım yüklenirken veya kurulurken oluşan hataları silmeyi sağlar. Aradaki fark bundan ötürü.

Sıfırlamakla format aynı şey zaten ikisi de fabrika ayarına döndürüyor, sadece kafa karıştırmışsınız hocam :D

Buyurun hocam.
 

Geri
Yukarı