Bahsettiğiniz Samsung model çok güzel bir monitör ancak paneli sorunlu. Aldığınızda mutlaka sorun yaşayacaksınız ve panel değişimine 6000tl isteniyor. Panel değiştikten sonra aynı arızayı tekrar veriyor. Kısacası uzak durun.Merhaba,
Şuan ASUS 23" VX239H IPS bir monitör kullanıyorum.
Eki Görüntüle 1543589Eki Görüntüle 1543590
Masamda yeterli alanım var, Ekran büyültmek ve 2K çözünürlüğe, 144Hz geçmek için 2.EL SAMSUNG 27" LC27HG70 VA Panel alma planım var.
Eki Görüntüle 1543592Eki Görüntüle 1543591
Genel kullanım oyun ve film amaçlı olsada grafik tasarım amacıylada ara sıra kullanılacağım. Renklerin doğruluğu mükemmel olmasada iyi seviye de olması bana yeterli. Şuanki ASUS mükemmel olmasada sRGB modunda idare eder sonuçlar alıyorum yıllardır.
Tabiki 144Hz 2k hem IPS istiyince olunca fiyatlar uçtuğundan, bütçem için VA panelde karar kıldım.
SORU: SAMSUNG'un VA Paneli diğer Çin malı Ucuz üretim IPS Panellerin sonucundan çok iyi midir.
SORU2: SAMSUNG'un VA Paneli şuan kullandığım Eski ASUS umun IPS ne yakın yada daha iyimidir.
SORU3: Beni yönlendirir misiniz?
Curved deneyimi ilkez yaşıcam ve ayrettende HDR da varmış monitörde renklerin iyi olduğunu düşünüyorum. Telefonumda Samsung A51 ve ekranı Amoled ve aşırı derecede beğeniyorum. Aslında oyüzden samsung arayışına girdim.
2.el sağlam pazarlıkla 2400TL çözebilirim gibi duruyor kutusu belgeleri duruyor mu veya ölü pikseli var mı şuan bilmiyorum. Kararımı netleştirsem ölü piksel ve hertz testi yapacağım.
Teşekkürler.
VA ASUS VG24VQ ve MSI MAG 251RX kullanmış biri olarak VA paneli bir daha asla kullanmayı düşünmüyorum. Gecikme, ghosting illeti yıldırdı. Kavise aldanıp almıştım. 1ms GtG 10-bit IPS panel alınca o renk doğruluğunu görünce bir daha asla VA yüzüne bakmazsınız. IPS'ten şaşmayın.
Zamanında VG24VQ almıştım fakat fiyatına göre iyi üründü ghosting elbette var ama bu ıps monitörlerin daha iyi olduğu anlamına gelmez.Panel kalitesi modelden modele göre değişir kaliteli va paneller de mevcut piyasada.Ayrıca şuanda contrast değerini en iyi veren panel va.Oled paneller piyasaya sürülene kadar bu böyle devam edicektir.VA ASUS VG24VQ ve MSI MAG 251RX kullanmış biri olarak VA paneli bir daha asla kullanmayı düşünmüyorum. Gecikme, ghosting illeti yıldırdı. Kavise aldanıp almıştım. 1ms GtG 10-bit IPS panel alınca o renk doğruluğunu görünce bir daha asla VA yüzüne bakmazsınız. IPS'ten şaşmayın.
Zamanında VG24VQ almıştım fakat fiyatına göre iyi üründü ghosting elbette var ama bu ıps monitörlerin daha iyi olduğu anlamına gelmez.Panel kalitesi modelden modele göre değişir kaliteli va paneller de mevcut piyasada.Ayrıca şuanda contrast değerini en iyi veren panel va.Oled paneller piyasaya sürülene kadar bu böyle devam edicektir.
Oyunlarda karanlık yerlerde aşırı fazla ghosting oluyor GtG'den dolayı. Bu her VA panelde böyle ve çok kötü bir deneyim yaşatıyor. IPS'in kontrastı kötü olabilir ama renk doygunluğu ve ghosting, black smearing olarak 0 neredeyse.Zamanında VG24VQ almıştım fakat fiyatına göre iyi üründü ghosting elbette var ama bu ıps monitörlerin daha iyi olduğu anlamına gelmez.Panel kalitesi modelden modele göre değişir kaliteli va paneller de mevcut piyasada.Ayrıca şuanda contrast değerini en iyi veren panel va.Oled paneller piyasaya sürülene kadar bu böyle devam edicektir.