Samsung VA panel iyi midir?

Hepsinin eksi yanları var. IPS’de kontrast olarak berbat mesela.
Kontrastta geri bu doğru fakat renk doğruluğu ve gecikme süresi benim için çok çok daha önemli. Ben ikisini de kullandım, IPS derim. Tabii kişiden kişiye değişen bir olay.

OLED panelleri monitör olarak kullanmak doğru olmaz. OLED yanığı sorunu çok olur.
O sorunu giderebilirlerse çok daha iyi olur fakat artık oled yavaş yavaş günümüze yaklaşıyor ve yıllar içerisinde monitör olarak görmemiz hiçte şaşırtıcı olmaz.

Oyunlarda karanlık yerlerde aşırı fazla ghosting oluyor GtG'den dolayı. Bu her VA panelde böyle ve çok kötü bir deneyim yaşatıyor. IPS'in kontrastı kötü olabilir ama renk doygunluğu ve ghosting, black smearing olarak 0 neredeyse.
Şuanda VG24VQ modeline sahibim evet ghosting oluyor özellikle siyah renk içerisinde fakat diğer renklerde bu dediğiniz sorunu hiç yaşamadım bile birçok oyun oynadım neredeyse farkedemeyecek kadar azdı.Ayrıca bazı oyunlarda bulanıklaştırma ayarı bulunuyor o ayarı kapatınca zaten bir değişiklik görmüyorsun.Ghosting benim çok kafama taktığım bir olay olmadı zaten ürünü uygun fiyata aldığımdan ötürü başka monitöre geçmedim.Tabiki ileride alacak olursam ıps monitöre yönelirim o ayrı birşey.

Hocam ofisimdeki monitörlerim IPS tasarım ve renderları orada yapıyorum, evde ise ultrawide oynadığım için VA panel monitörüm var. IPS renk doygunluğu vs. gerçekten cok güzel, VA monitörlerde monitörüne görede değişir tabii ama ghosting olayını ben kafamı monitöre sokmadığım sürece hissetmedim. IPS monitörde renkler gerçekten canlı ama şahsi fikrim birçok oyunu oynayan birisi olarak rekabetçi, story vs. VA panel ile oyun oynamak bana daha canlı ve görsel olarak daha iyi hissettiriyor. Ama kesinlikle yan iş olarak tasarım veya renklerle içli dışlı türevi işler yapıyorsanız ve bir kere alacaksanız IPS alın.

Bahsettiğiniz Samsung model çok güzel bir monitör ancak paneli sorunlu. Aldığınızda mutlaka sorun yaşayacaksınız ve panel değişimine 6000tl isteniyor. Panel değiştikten sonra aynı arızayı tekrar veriyor. Kısacası uzak durun.
Anladım bu sorun nedir tam olarak ve çözümü yokmu yani örnek bu alacağımda o sorun olmama ihtimali çok çok düşük mü.

Hocam ofisimdeki monitörlerim IPS tasarım ve renderları orada yapıyorum, evde ise ultrawide oynadığım için VA panel monitörüm var. IPS renk doygunluğu vs. gerçekten cok güzel, VA monitörlerde monitörüne görede değişir tabii ama ghosting olayını ben kafamı monitöre sokmadığım sürece hissetmedim. IPS monitörde renkler gerçekten canlı ama şahsi fikrim birçok oyunu oynayan birisi olarak rekabetçi, story vs. VA panel ile oyun oynamak bana daha canlı ve görsel olarak daha iyi hissettiriyor. Ama kesinlikle yan iş olarak tasarım veya renklerle içli dışlı türevi işler yapıyorsanız ve bir kere alacaksanız IPS alın.
Aynen haklısınız bende zaten 27inç 2K 144hz IPS istiyorum fakat ikinci eldede bayağı pahalı o yüzden VA yöneldim. Şuanki VA teknolojisi gelişmiştir belkide fakat benim bahsettiğim model 2017 de üretime başlanmış...

Son düzenleme:
Aynen haklısınız bende zaten 27inç 2K 144Hz IPS istiyorum fakat ikinci eldede bayağı pahalı o yüzden VA yöneldim. Şu anki VA teknolojisi gelişmiştir belki de fakat benim bahsettiğim model 2017 de üretime başlanmış...
İnternette birçok monitörün ghost ve diğer testleri mevcut oradan bakarak hareket ederseniz daha iyi olur. Her model aynı ghost veya renk kalitesini vermiyor ve VA olmasına rağmen aşırı kaliteli monitörlerde mevcut onlara yönelirseniz rahat edersiniz.

İnternette birçok monitörün ghost ve diğer testleri mevcut oradan bakarak hareket ederseniz daha iyi olur. Her model aynı ghost veya renk kalitesini vermiyor ve VA olmasına rağmen aşırı kaliteli monitörlerde mevcut onlara yönelirseniz rahat edersiniz.
Bu samsung modeli çok sorunlu yani
Önerdiğiniz varsa Ona bakayım 2.elde

Samsung'un en pahalı premium monitörleri bile çok sorunlu, LG, Dell gibi markalara bakın.

Anladım bu sorun nedir tam olarak ve çözümü yokmu yani örnek bu alacağımda o sorun olmama ihtimali çok çok düşük mü.

Aynen haklısınız bende zaten 27inç 2K 144hz IPS istiyorum fakat ikinci eldede bayağı pahalı o yüzden VA yöneldim. Şuanki VA teknolojisi gelişmiştir belkide fakat benim bahsettiğim model 2017 de üretime başlanmış...
Donanımhaber'de bu monitörde sorun yaşayanların sayfası var. Neredeyse herkes yaşamış sorun. Şu an LG IPS monitör kullanıyorum. Gerçekten Samsung görüntü kalitesi olarak IPS panelleri aratmıyordu ama işte kalite ile ilgili sıkıntı var maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı