Samsung Watch 7 vs Huawei GT5

Watch 7 tercih ederdim.

Huawei saatlerin batarya dışında herhangi bir avantajı yok, akıllı saat arıyorsanız Android tarafında en iyisi Galaxy Watch sayılabilir, telefonla yapabildiğiniz hemen hemen her şeyi yapmanıza olanak sağlıyor.
Ben şahsen Huawei yerine klasik saat alırım daha iyi kafasındayım.
Samsung alın.
Hem ekosistem olarak avantajlı olur hem daha iyi zaten çok bir şey demeye gerek yok.

Watch 7 tercih ederdim.

Huawei saatlerin batarya dışında herhangi bir avantajı yok, akıllı saat arıyorsanız Android tarafında en iyisi Galaxy Watch sayılabilir, telefonla yapabildiğiniz hemen hemen her şeyi yapmanıza olanak sağlıyor.
Ben şahsen Huawei yerine klasik saat alırım daha iyi kafasındayım.
Samsung alın.
Hem ekosistem olarak avantajlı olur hem daha iyi zaten çok bir şey demeye gerek yok.
Ekosistemden kastınız nedir ? nasıl bir avantajı olacak bana ? Birde benim bildiğim sensör ve ömür konusunda huawei daha iyidi. Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama.

Zaten üstte @XPLSG denilecek her şeyi demiş. Watch 7'nin önceki modellerde olan ters şarj özelliği olmaması dışı eksisi yok denecek kadar az.

Watch 7 serisi işlemci olarak özellikle web tarafında bir önce ki nesile göre %300 fark atmış durumda.
İlla klasik tipli istenmiyorsa Watch 7 modelleri çok iyi bir tercih olacaktır.
Test şarj özelliği çok da önemli değil bence, şahsen telefonların şarjı artık çok dayanmayan bu dönemde saat kullanmak için telefon şarjını azaltmak ne kadar mantıklı tartışılır.

Watch 7 serisi işlemci olarak özellikle web tarafında bir önce ki nesile göre %300 fark atmış durumda.
İlla klasik tipli istenmiyorsa Watch 7 modelleri çok iyi bir tercih olacaktır.
Test şarj özelliği çok da önemli değil bence, şahsen telefonların şarjı artık çok dayanmayan bu dönemde saat kullanmak için telefon şarjını azaltmak ne kadar mantıklı tartışılır.

Bende ters şarjı kaç kere ihtiyaç olduğu için kullandım hatırlamıyorum bile ama çok özelliği önemseyen veya özelliğı kullanamazsa üzülecek biriyse diye bilgilendirme olsun diye söyledim.

Ekosistemden kastınız nedir? Nasıl bir avantajı olacak bana? Bir de benim bildiğim sensör ve ömür konusunda Huawei daha iyiydi. Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama.

Buds kulaklığınız varsa telefona bağlı olsa bile saatten kontrol edebilirsiniz (bildiğim kadarıyla ekosistem avantajı), Samsung health monitör ile EKG veya tansiyon gibi ölçümleri yapabileceksiniz, aklıma gelmeyen birkaç artısı daha olacaktı hocam, zaten bu iki saat karşılaştırılmaz, ikisi farklı amaçlara hizmet ediyor gibi.
Galaxy Watch 4 ve üstü saatlerin Android telefondan çok bir farkı yok, APK bile yükleyip oyun oynayabiliyorsunuz.
Huawei GT5 tarzı saatler basit GPS arayüzü, kalp atışı ve adın sayma gibi özellikler dışında pek bir özelliği yok, o nedenden ötürü bataryası haftalarca gidebiliyor.
One UI 6 güncellemesi ile pil ömrü yaklaşık %100 arttı, 1-1.5 gün giden Watch 6 Classic saatim yeni güncellemeden sonra 3 güne kadar çıktı.
Bu süre telefonu şarj etme sıklığınızdan daha az olduğu için çok etkilemez diye düşünüyorum.

Bir de ekleyeyim ekosistemli çalışan cihazlar birbirine çok daha hızlı bağlanır, daha uzak mesafeden bağlı kalabilir, daha verimli çalışır. Ek olarak kesin olmamakla beraber ekosistem cihazları bağlı olduğu sürede daha az şarj tüketiyor diye biliyorum. Daha verimli çalışmasından dolayı.
Eğer klasik ve şık bir saat olsun mesajları göreyim, spor algılasın yeter dersen Huawei. Ama ben gerçekten akıllı bir saat istiyorum dersen Watch 7.

Buds kulaklığınız varsa telefona bağlı olsa bile saatten kontrol edebilirsiniz (bildiğim kadarıyla ekosistem avantajı), Samsung health monitör ile EKG veya tansiyon gibi ölçümleri yapabileceksiniz, aklıma gelmeyen birkaç artısı daha olacaktı hocam, zaten bu iki saat karşılaştırılmaz, ikisi farklı amaçlara hizmet ediyor gibi.
Galaxy Watch 4 ve üstü saatlerin Android telefondan çok bir farkı yok, APK bile yükleyip oyun oynayabiliyorsunuz.
Huawei GT5 tarzı saatler basit GPS arayüzü, kalp atışı ve adın sayma gibi özellikler dışında pek bir özelliği yok, o nedenden ötürü bataryası haftalarca gidebiliyor.
One UI 6 güncellemesi ile pil ömrü yaklaşık %100 arttı, 1-1.5 gün giden Watch 6 Classic saatim yeni güncellemeden sonra 3 güne kadar çıktı.
Bu süre telefonu şarj etme sıklığınızdan daha az olduğu için çok etkilemez diye düşünüyorum.

Yani Samsung marka sadece S24 bir de TV var evde. Pek bir ekosistem farkı oluşacağını düşünmüyorum. Altı üstü işteyken mesajları okuyacağım birkaçtane. Evde veya tek iken telefon hoparlöründen konuşuyorum onun yerine saatten konuşurum. Bir de müzik değiştirirm saatten başka bir şey yapmıyorum.

Yani Samsung marka sadece S24 bir de TV var evde. Pek bir ekosistem farkı oluşacağını düşünmüyorum. Altı üstü işteyken mesajları okuyacağım birkaçtane. Evde veya tek iken telefon hoparlöründen konuşuyorum onun yerine saatten konuşurum. Bir de müzik değiştirirm saatten başka bir şey yapmıyorum.

Hocam sadece ekosistem bazında bakmayın.
Watch 7 akıllı saatler arasında bu paraya alınabilecek en iyisi sayılabilir, Huawei ile karşılaştırmak mantıklı değil Wear OS saatler ile karşılaştırmak mantıklı, Huawei GT5'in şahsen akıllı bileklikten pek bir farkı yok, saat görünümde akıllı bileklik sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı