Sanal belleği kapatmak iyi midir?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
5400 RPM HDD
Ekran kartı
HD Graphics 520
İşlemci
i7-6500U
Durumu anlatmam gerekirse, patates bir bilgisayarım var. GTA Online'da karakterimin sadece kıyafetlerini yenilemek için mağazalara doğru araba sürmeye çalışıyorum.

Dahili grafik kullandığım için ekstra RAM kullanmakta. Bu yüzden 8 GB ram yetmiyor ve tavan noktaya ulaşan RAM, sanal bellek aracılığıyla aşırı yavaş(5400 RPM) HDD'ye yük bindirmeye kalkıyor, ardından oyun çöküyor. 16 GB sanal bellek ayarlamıştım, bunu kapatıp oyun RAM'de kalmaya zorlansa çökmeyi durdurur mu?

Ben sanal bellek kullanmıyorum. Bilgisayarınızda kullanabileceğiniz çift kanal 1600 MHz DDR3 bellekler ile yaklaşık 25 GB/s bant genişliği elde edilebiliyor ve yaklaşık erişim süresi 11 nanosaniye. 5400 RPM disklerle maksimum 100 MB/s bant genişliği elde edebilirsiniz ve yaklaşık erişim süresi 20 milisaniye. Gerisini siz hesaplayın.

5400 RPM disklerle maksimum 100 MB/s bant genişliği elde edebilirsiniz ve yaklaşık erişim süresi 20 milisaniye. Gerisini siz hesaplayın.
NVMe SSD olsaydı açık tutardım fakat HDD ile hiçbir anlamı kalmıyor. Kafama takılan kısım şu uyarı:

1690641102453.png

NVMe SSD olsaydı açık tutardım fakat HDD ile hiçbir anlamı kalmıyor. Kafama takılan kısım şu uyarı:

Eki Görüntüle 1881501
Önemi yok. Ancak out-of-memory durumlarına karşı tek önlem swaptır. Belleğinizi çok doldurmamaya çalışın aksi taktirde bilgisayarınız kilitlenir. Windows, Linux kadar esnek bir swap ayarlaması sunmuyor. Bir yerden verirken bir yerden alıyorsunuz. Ben bunu bilerek sanal bellek kullanmıyorum, sizin de buna karşı dikkatli olmanız lazım.

@Cruslan Biraz test yaptım fakat hem oyun açılmadı hem de bilgisayar dondu. Sanal belleği geri açtım.

@Cruslan Biraz test yaptım fakat hem oyun açılmadı hem de bilgisayar dondu. Sanal belleği geri açtım.
Çok ekstrem oyunlarda bellek yetmeyebilir, bu durumda sanal bellek lazım olur. Benim oynadığım bilgisayarda ETS2 hariç o durumla karşılaşmamıştım, o zaman oom killer kullanmıyordum. OOM killer ne derseniz bellek dolduğu zaman bilgisayar kitlenmesin diye programı otomatik kapatan yazılımlara verilen ad, Windows'da var mı bilmiyorum. Dediğim gibi bir yerden alıp bir yerden veriyorsunuz.

Son düzenleme:
Durumu anlatmam gerekirse, patates bir bilgisayarım var. GTA Online'da karakterimin sadece kıyafetlerini yenilemek için mağazalara doğru araba sürmeye çalışıyorum.

Dahili grafik kullandığım için ekstra RAM kullanmakta. Bu yüzden 8 GB ram yetmiyor ve tavan noktaya ulaşan RAM, sanal bellek aracılığıyla aşırı yavaş(5400 RPM) HDD'ye yük bindirmeye kalkıyor, ardından oyun çöküyor. 16 GB sanal bellek ayarlamıştım, bunu kapatıp oyun RAM'de kalmaya zorlansa çökmeyi durdurur mu?
Hayır kapatmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı