Sanal Bellek Kullanmak Zararlı mı?

ECEL121

Decapat
Katılım
16 Kasım 2021
Mesajlar
84
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
8 GB RAM'im var RDR 2 oynuyorum Ultra-orta ayarlarda oyunu oynamaya başladım oyun donup oyundan atıyordu herhalde RAM yetmiyor diye en düşük 16 GB en fazla 20 GB sanal bellek ekledim ve artık oyunu sorunsuz oynuyorum ama bir 8 daha takıp 16 GB RAM yapacağım 16 GB RAM yaptığımda yine sanal bellek kullanmak istiyorum, 16 GB RAM yaptığımda bu bilgisayara zarar verir mi?
 
Sanal bellek yaptığın sürücü SSD mi yoksa HDD mi?
 

@st_140523 isimli arkadaşın söylediğini tam tersi, SSD'nin ömrünü daha hızlı bitirir. :) RAM birimi, geçici bellek sıfatında olduğu için sürekli veri trafiğine mâruz kalan bir birimdir. Kısa vadeli çözüm için kullanmak pek sorun teşkil etmez fakat uzun vadede elindeki SSD'nin yazım ve okuma ömrünü kısaltırsın.
 
Tam tersi HDD'ye kolay kolay bir şey olmaz. SSD sürekli yazma silme yapacağı için daha TBW olur ama bu uzun vadede çıkar ortaya ve kullanım yoğunluğuna göre değişir.

Fark ettim. Yanlış biliyormuşum. SSD'nin ömrünü azalttığı kadar HDD'nin de ömrünü hızlı bitiriyor. Zaten HDD olursa hız açısından da hantal olacağı için pek faydası olmaz. Zorunlu olmadıkça açılmaması gereken bir özellik.
 

Geri
Yukarı