Sanal Havacılığa Başlangıç İçin Joystick Önerisi

osmanozturk

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Lise öğrencisiyim ve ileride havayolu pilotu olmak istiyorum. Uçaklara ve gökyüzüne aşırı ilgim var. Şimdiden kendime bir şeyler katmak amacıyla sanal havacılığa giriş yapmayı düşünüyorum. Bunun için sizden uygun fiyatlı ama performanslı Joystick önerisi istiyorum. Ayrıca FSX için bedava veya uygun fiyatlı DLC'ler biliyorsanız onları da yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Korsan kötü bir şey olsa da Prepar3D v4.2'yi torrent yoluyla indirip denemenizi öneririm, ardından beğenirseniz academic versiyonunu satın da alabilirsiniz hak geçmesin diye. Ayrıca önü FSX ile kıyaslandığında çok daha açık bir simülasyon programı ve FSX'de kullanılan çoğu addon(gerekse uçaklar(FSLabs A320, Aerosoft A321(THY liverysi yükleyince uçak simsiyah oluyor tek sıkıntısı bu, bir de uçuş sistemleri kilit hep o da galiba crackle kullandığım için olmakta), PMDG 737, PMDG 777 gibi...), gerekse de scenerylerin çoğu (T2G Istanbul Ataturk Airport, Burgas, SceneryTR yapımı paralı olan Sabiha Gökçen Havalimanı (ücretsiz olanı çalıştırmayı başaramadım şahsen, ben P3D v3.2 kullanıyorum ama belki siz v4.2 de test ederseniz olabilir, bilemiyorum.) ve Türkiye ve diğer ülkelerin scenerylerinin çoğu)) ve eklentilerle genellikle uyumlu oluyor. Ayrıca eklenti kurmasanız bile normal hali bile FSX'den daha güzel / gerçekçi diyebilirim size. Demo gibi düşünün severseniz satın da alırsınız sonrasında ama Academic versiyonu alın alırsanız, Professional versiyonu ile arasında hiç bir fark yok diyor çoğu kişi. :)

Yeni başlayan ve kısmen amatör olduğunuzu için size en uygun ürün Logitech Extreme 3D modeli olacaktır. Sakın bu da basitmiş demeyin önce bundan başlayın sonra elbet bir gün profesyonel olan Saitek modellere geçersiniz:)
Aynı zamanda bilgisayar bileşenlerin de yeterliyse X-Plane 11 'oynamanı' kesinlikle tavsiye ederim, çok zevk alırsın
Başladın demek X-Plane 11'e:) @osmanozturk yeni başlayan birisi olduğu için X-Plane şimdilik ona ağır gelebilir. Bence FSX alışsın bir süre sonra geçiş yapar beğenirse X-Plane'e:)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı