Sanal makine başlamıyor

• Konuyu başlatan 361743
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.107

361743

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. VirtualBox'dan yeni sanal makine oluşturup başlatmaya çalıştığımda fotoğrafdaki hatayı alıyorum. Bu hata neden olabilir? VMware ile kurulabiliyor ama onda Tools kurulmuyor o yüzden VirtualBox kullanıyorum. Bu hatayı araştırdım ama çözüm bulamadım.

Dosya Ekleri

• hata.PNG
    hata.PNG
    24,7 KB · Görüntüleme: 106
BIOS üzerinden sanallaştırmayı açtınız mı?
Açmadıysanız açın.

Maalesef öyle ayar bulamadım BIOS'da.
Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp şu kodu yazın;
Kod:
bcdedit / set hypervisorlaunchtype off
Bunun sorunu çözmesi lazım.

Bir de ne kuruyorsunuz işletim sistemi olarak sanal makineye?

Windows vista.
Kod:

Böyle hata aldım :(

Dosya Ekleri

• hata1.PNG
    hata1.PNG
    7,2 KB · Görüntüleme: 95
VMware Tools'un kurulması lazım hocam. Nasıl bir hata alıyorsunuz ki kurarken? Ya da beta sürümünü falan mı kuruyorsunuz Vista'nın?

Virtualbox'un bu hatayı verme sebebi sizin 32 Bit sanal makineye 64 Bit sürüm kurmanızdan kaynaklanıyor.
Böyle hata aldım. :(
Yanlış yazmışsınız. "/" bununla "set" arasında boşluk var farkedersiniz.

VMware Tools'un kurulması lazım hocam. Nasıl bir hata alıyorsunuz ki kurarken? Ya da beta sürümünü falan mı kuruyorsunuz Vista'nın?

VirtualBox'un bu hatayı verme sebebi sizin 32 Bit sanal makineye 64 Bit sürüm kurmanızdan kaynaklanıyor.

Yanlış yazmışsınız. "/" Bununla "set" arasında boşluk var farkedersiniz.

Her türlü Tools'u denedim ama hata bunlar diğer Tools Linux için. Aldığım hata bunlar. Ve orijinal Windows vista kurdum.

Dosya Ekleri

• hata 2.PNG
    hata 2.PNG
    105,5 KB · Görüntüleme: 82
  • hata 3.PNG
    hata 3.PNG
    40,6 KB · Görüntüleme: 54
  • hata 4.PNG
    hata 4.PNG
    50,9 KB · Görüntüleme: 70
Her türlü Tools'u denedim ama hata bunlar diğer Tools için Linux için. Aldığım hata bunlar. Ve orijinal Windows Vista kurdum.
VMware kaç kullanıyorsunuz? Yukarıdan VM bölmesinden Install Tools'a tıklarsanız kendisi uygun olanı otomatik yüklüyor. Siz Windows 9X ve XP için çıkan Tools'ları denemişsiniz. Bunlar Vista ile çalışmaz. Hepsinin kendisine özgü Tools'u var.

VMware kaç kullanıyorsunuz? Yukarıdan VM bölmesinden ınstall Tools'a tıklarsanız kendisi uygun olanı otomatik yüklüyor. Siz Windows 9X ve XP için çıkan Tools'ları denemişsiniz. Bunlar vista ile çalışmaz. Hepsinin kendisine özgü Tools'u var.

VMware 16 kullanıyorum ve o easy Install'dan pasif oluyor ve öylede denedim sonradan aktifleşti Windows 7 sonrası hatası veriyor.
Kod:

Ve sağ olun bu komut düzeltti sorunu. Bilgisayarı yeniden başlattım sorun düzeldi bu komutu uygulayıp yeniden başlatınca :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı