Sanal makine ile normal bilgisayar arasındaki bağı kaldırmak

er2n

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı sanal makine yani VirtualBox indirip birkaç virüs vb. şeyler deneyeceğim ancak normal bilgisayarıma bir şey olmasını istemiyorum. Sanal makine ile normal bilgisayar arasında ki bağı kaldırmanın bir yolu var mı? Bilgisayara bir şey olsun istemiyorum.

Uh. Good question actually.

Technically no.
A virtual machine installed on an OS is basically it's own little "machine". The host is technically protected. Also most of the time the VM is actually a different OS than the host and often malware doesn't work on multiple platforms.

However if it's malware that works on multiple platforms or your VM and Host OS are the same and you plugged in a USB, the malware copied itself on it from the VM and then you reconnect it to the Host it will be infected too. Unlikely this happens though.

Stay safe and please don't experiment with malware unless you know the dangers! ;)

Very good question, enjoyed answering it!

Ben de bu abimizle aynı biliyorum. Ufak bir google ile teyit edeyim dedim.

Virüsün çılgınlığıına göre geçe de biliyormuş. Ben böyle bir deneme yapmadım ama virüs eski tip musallat.exe gibi birşey ise geçmez.

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı sanal makine yani VirtualBox indirip birkaç virüs vb. şeyler deneyeceğim ancak normal bilgisayarıma bir şey olmasını istemiyorum. Sanal makine ile normal bilgisayar arasında ki bağı kaldırmanın bir yolu var mı? Bilgisayara bir şey olsun istemiyorum.
Zararlı yazılım sanal makinelerden dışarı çıkmak için tasarlanmadıysa sorun yaşamazsınız. Bunun yaşanma ihtimalide aşırı düşük olduğu için dert etmenize gerek yoktur.
Normal bir kimseninde oturup böyle karmaşık bir saldırı yöntemi için ekstra mesai harcayacağını düşünmüyorum.

Yeni işletim sistemini sanal kurmak yerine bir usb belleğe veya harici diske kurun. Mevcut ana hdd'nizin kablosunu çıkartıp kurulum yaptığınız usb bellek üzerinden sistemi çalıştırın. Bu şekilde virüsler ile istediğiniz gibi atlayıp zıplayabilirsiniz. Ana işletim sisteminizi başlatmak içinde yeni kurulum yaptığınız diski çıkartıp eskisinin kablosunu geri takabilirsiniz. Böyle aynı anda aktif olmazlar. Virüsler ile takıldığın işletim sistemi ana diskine erişemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı