Sanal makine nedir?

Sanal makine ile kullanmakta olduğunuz işletim sisteminin içinde sanal olarak başka işletim sistemini kullanırsınız. Kullanacağınız işletim sisteminin tüm özelliklerine yine erişirsiniz fakat sisteme direkt kurmuş gibi haz alamazsınız bence.
 
Sanal makine, bilgisayar biliminde programları gerçek bir bilgisayar sistemindeki gibi çalıştıran mekanizmaların yazılım uyarlamasıdır. Sanal Makine, işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam yaratır ve bu sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine imkân verir.

İçindekiler​

Tanımı[değiştir | kaynağı değiştir]​

İlk sanal makine Gerald J. Popek ve Robert P. Goldberg tarafından tanımlanmıştır. Sanal makineler iki grup altında toplanılabilir.

  • (System virtual machine) bazen (hardware virtual machines) olarak bilinir. İşletim sistemi uygulamalarına destek veren sanal makinelerdir.
  • (Process virtual machine) tek bir yazılım çalıştırmak için dizayn edilmiş sanal makinelerdir.
Herhangi bir sanal makine tarafından sağlanmış kaynağı kullanmakta olan bir yazılım içinde bulunduğu sanal ortamı kırıp dışına çıkamaz ve bunu sanal makinelerin en önemli karakteristik özelliklerinden biri olarak kabul edebiliriz.

Sanal makine yazılımları listesi[değiştir | kaynağı değiştir]​

Sanal makine yazılım uygulamaları
Sanal makine donanım uygulamaları
İşletim sistemleri düzeyindeki sanal makine yazılımları
Aşağıdaki sanal makine yazılımları, bilgisayar donanımlarını sanal hâle getirerek konuk işletim sisteminin ana işletim sistemi içinde çalışmasına imkân verir.

 
Faydalıdır dedim. Atar yapmanıza gerek yok.
Faydalıdır sözcüğüne bir çok şey eklenebilir. Daha doğrusu sanal makineye göre avantajları.
Bilmiyorsan o zaman niye cevaplıyorsun.
Ve bir şey soracağım? Kendi emeğinizle düzgün yazmak yerine, neden hazır alıp "ctrl+c ctrl+v" kombinasyonu uyguluyorsunuz? Merak ettim açıkçası?
Kaynağınızı belirtseydiniz keşke..
Kaynak: Sanal makine - Vikipedi
 

Geri
Yukarı