Çözüldü Sanal makinede Arch Linux hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ArdaWien

Hectopat
Arch Linux kurdum sanal makineme KDE Plasma arayüzünü seçtim. Her şey düzgün lakin internet hiç yok ve iwctl falan tüm internet paketlerinde hata veriyor paket bulunamadı diye, ne yapmalıyım? İlk Linux deneyimim, biraz açıklayıcı yazarsanız sevinirim.

KDE Plasma yuzunden hocam X11 değil de Wayland kullandığı icin kasıyor vbox X11 de daha akıcı çalışır.

GNOME'ya da Xfce de sorun yaratmamıştı kullandıgım zamanlar onlarda X11 olması lazım.

KDE Plasma yuzunden hocam X11 değil de Wayland kullandığı icin kasıyor vbox X11 de daha akıcı çalışır.

GNOME'ya da Xfce de sorun yaratmamıştı kullandıgım zamanlar onlarda X11 olması lazım.

X11 derken KDE'nin veya GNOME'nin kullandığı altyapı gibi bir şeyden mi bahsediyorsunuz hocam?

Ayrıca kurulumda KDE seçtim sonradan nasıl değiştireceğim aydınlatırsanız sevinirim.

Daha önce yine sanal makinede Kali kurmuştum. Kendimi daha çok geliştirmek ve hatalarla daha çok yüzleşmek için bu yolu tercih ettim hocam. Biraz zor ama yapacak bir şey yok.
Tabii haklısınız ama önce fedora-debian gibi bir sistemde sistemin nasıl çalıştığını öğrenip, sonra bol bol hata alacağınız arch gibi sistemlere geçmenizi tavsiye ederdim. Linux'un neresinin nasıl çalıştığını öğrenmeden hatalarla boğuşmak çabuk sıkılmaya sebep olabiliyor. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…