Sanal sunucu olarak geçmeyen hosting önerisi

Forum hası

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Roblox'ta AFK kalmak istiyorum.
Bunu yapan birçok yabancı servis var ama hepsi dolar üzerinden olduğu için çok pahalı, bende bu yüzden hosting arayışına girdim.
Keyubu ile görüştüm ve sanal sunucu olarak geçtiğini, Roblox'un bunu tespit edeceğini söyledi.
Bana sanal sunucu olmayan yani normal bilgisayar olarak geçen, bildiğiniz bir hosting var mıdır?
Veya bu mümkün müdür?
Teşekkür ederim, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün hostingler sanal sunuculara bağlıdır. Esas bir makine olur ve sunucular makine içinde "sanallaştırılır" daha sonra bu sunucuların her birinde yüzlerce hosting olabilir.

Yapabileceğiniz en iyi yöntem yurtdışından dolar ile bahsettiğiniz hizmeti almanızdan daha pahalıdır hocam. Zaten o firmalar da veri merkezlerinde server yerine PC -adı üzerinde kişisel bilgisayar- barındırıyorlar. Server yazılımları bulunmadığı ve tek kişiye tahsis ettikleri için de Roblox bu IP'yi sunucu olarak görmüyor. Türkiye'de bunu yapan var mıdır sanmıyorum.

Dandik bir laptop alıp AFK bıraksanız daha mantıklı olabilir.

Yapabileceğiniz en iyi yöntem yurtdışından dolar ile bahsettiğiniz hizmeti almanızdan daha pahalıdır hocam. Zaten o firmalar da veri merkezlerinde server yerine PC -adı üzerinde kişisel bilgisayar- barındırıyorlar. Server yazılımları bulunmadığı ve tek kişiye tahsis ettikleri için de Roblox bu IP'yi sunucu olarak görmüyor. Türkiye'de bunu yapan var mıdır sanmıyorum.

Dandik bir laptop alıp AFK bıraksanız daha mantıklı olabilir.
Öyle mi diyorsunuz hocam,
Raspberry Pi vb. cihazlara ne dersiniz?
Ama bu, bana bir sunucu kiralamaktan daha masraflı olacaktır.
Fiziki olan bu cihazlar, neden sanal sunucu diye geçiyor ki?

Öyle mi diyorsunuz hocam,
Raspberry Pi vb. cihazlara ne dersiniz?
Ama bu, bana bir sunucu kiralamaktan daha masraflı olacaktır.
Fiziki olan bu cihazlar, neden sanal sunucu diye geçiyor ki?
Olay fiziki olup olmaması değil hocam. Olay sunucunun sanallaştırılması. Sunuculara belirli IP'ler atamak, o IP'leri portlara bölmek ve dağıtabilmek için çoğu fiziki sunucu sanallaştırılır. Yani bir datacenterda bulunan bir sunucu fizikidir ancak ilgili hosting firmasının onu dağıtabilmesi için bu fiziki sunucuyu sanallaştırabilmesi gerekir. Dediğim gibi belki doğrudan tekil fiziki sunucu kiralayan veya satan hosting firmaları vardır ama Türkiye'de nereden temin edebilirsiniz bilmiyorum.

Raspberry Pi gibi cihazlar da dediğiniz gibi size maliyeti çok olacaktır. Çok kapsamlı bir iş değilse almamanızı tavsiye ederim.

Olay fiziki olup olmaması değil hocam. Olay sunucunun sanallaştırılması. Sunuculara belirli IP'ler atamak, o IP'leri portlara bölmek ve dağıtabilmek için çoğu fiziki sunucu sanallaştırılır. Yani bir datacenterda bulunan bir sunucu fizikidir ancak ilgili hosting firmasının onu dağıtabilmesi için bu fiziki sunucuyu sanallaştırabilmesi gerekir. Dediğim gibi belki doğrudan tekil fiziki sunucu kiralayan veya satan hosting firmaları vardır ama Türkiye'de nereden temin edebilirsiniz bilmiyorum.

Raspberry Pi gibi cihazlar da dediğiniz gibi size maliyeti çok olacaktır. Çok kapsamlı bir iş değilse almamanızı tavsiye ederim.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı