Sanallaştırma (Vt-x) Devre Dışı Sorunu

feedorafk

Kilopat
Daha fazla  
Anakart: Asus H81M-C
İşlemci: i5 4440 3.10Ghz
Ekran Kartı: RX 580
BİOS üzerinden Vt-d ve Vt-x'i enable yapıyorum bilgisayar sanallaştırma aktif şekilde başlıyor fakat bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda Vt-d ve Vt-x disable olarak başlıyor. Sürekli bunları bios üzerinden aktifleştirmek istemiyorum ne yapabilirim bunun için?

Anakart: Asus H81M-C
İşlemci: i5 4440 3.10Ghz
Ekran Kartı: RX 580
BİOS üzerinden Vt-d ve Vt-x'i enable yapıyorum bilgisayar sanallaştırma aktif şekilde başlıyor fakat bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda Vt-d ve Vt-x disable olarak başlıyor. Sürekli bunları bios üzerinden aktifleştirmek istemiyorum ne yapabilirim bunun için?
Bios'unu sıfırlayıp ondan sonra sanallaştırmayı ayarla, bakalım olacak mı?

@akinbarisabdullah240 Zaten sorun bu. Kendi kendide disable oluyormuş.

Şurada aynı sorun için bir çözüm söylenmiş isterseniz deneyin.

Windows Search -> Turn Windows features on or off->Enable HyperV, and only the "Hyper-V Management tool" will be checked.

Sonrasında tekrar BIOS'tan sanallaştırmayı açıp ayarlarınızı kaydedin.

@akinbarisabdullah240 Zaten sorun bu. Kendi kendide disable oluyormuş.

Şurada aynı sorun için bir çözüm söylenmiş isterseniz deneyin.

Windows Search -> Turn Windows features on or off->Enable HyperV, and only the "Hyper-V Management tool" will be checked.

Sonrasında tekrar BIOS'tan sanallaştırmayı açıp ayarlarınızı kaydedin.

Bunu da denemiştim ama maalesef olmadı. Bios pili bitmiştir diye düşündüm değiştirdim yine bir değişiklik yok

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı