Sanayide çalışmak mantıklı mı?

Daha fazla  
Meslek
CNC öğrenmekle meşgul
Normalde otelde işe girecektim ancak turist sayısı azaldığı için iş bulamadım ve tanıdığım kendi çalıştığı sanayi sitesinde bir iş buldu bana. Çıraklık yapacağım ve tam emin değilim otomasyonu öğrenecekmişim. Haftanın 5 günü çalışacakmışım ve hafta sonları çalışmak istersem günlük kazancımın 2 katını alacakmışım. Servisi ve yemeği var. Sabah 5.30'da kalkıp, akşam 6'da evde olacağım. Bu meslekte kendimi geliştirmek gelecekte bana fayda sağlar mı? Maaş olarak asgari ücret alacağım ve sigortamda olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam eğer asgari ücret alacaksanız ve sağlam biri değilseniz hiç girişmeyin değmez başka bir sürü iş var asgari ücret alabileceğiniz. Sabah 5.30 akşam 6 koyar insana resmen modern kölelik yeri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapma gitme sanayi dediğin yer kölelik yeridir kimse işi bilmeyen adama para vermez oradaki usta ve iş sahipleri tamamen fırsatçı tipler sana işe girmeden önce hafta sonu yok der girdikten sonra bir bakmışsın değil hafta sonu her gün mesaiye kalıyorsun sonra bakıyosun sana parada vermiyor söylediğindede bir güzel azarını işitirsin eğer küçüksen bir de tokat yersin staj bahanesiyle gittim daha küçükkende marangozcuda çalışıyordum kapıları zımbalıyordum bir daha adımımı atmam o sanayiye son çalıştığımda çırak vardı çocuk 6 gün çalışıyordu 3.3K maaş veriyordu oda zaten staj parası liseden mezun oldum sınıfımdakilerden bazıları staj yaptığı yere devam etmiş birine 8K diğerine 10k demiş usta eğer sanayide işi bilmiyorsan gitmeyeceksin yoksa seni geldiğine pişman ederler hayatın kalmaz.

11-12 saat normal çalışma süreleri değil, garsonluk falan yapmanız daha mantıklı olur.

Sanayide uyanık patronlar olur zaten bana da git dediler ben gitmedim zaten usta olmadıktan sonra ezilirsin sürekli bağırır çağırırlar zaten dolandırıcı gibi üçkağıtçı olduğu için bizim milletimiz neyse bir şey demek istemiyorum.

Markette çalış ne bileyim kahvecide çalış daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…