Sanayide çalışmak mantıklı mı?

Sanayide uyanık patronlar olur zaten bana da git dediler ben gitmedim zaten usta olmadıktan sonra ezilirsin sürekli bağırır çağırırlar zaten dolandırıcı gibi üçkağıtçı olduğu için bizim milletimiz neyse bir şey demek istemiyorum.
Bizim patron mert adam çıktı. Dün çıkmak istedim bana baya nasihat verdi kararını yarın falan ver dedi. Bugünde gittim çıkmaktan vazgeçtim dedim. Bu meslekte kalmaya devam edeceğim başta biraz sıkıntı çeksem de geleceğim için güzel bir yatırım olacaktır.

Yapma gitme sanayi dediğin yer kölelik yeridir kimse işi bilmeyen adama para vermez oradaki usta ve iş sahipleri tamamen fırsatçı tipler sana işe girmeden önce hafta sonu yok der girdikten sonra bir bakmışsın değil hafta sonu her gün mesaiye kalıyorsun sonra bakıyosun sana parada vermiyor söylediğindede bir güzel azarını işitirsin eğer küçüksen bir de tokat yersin staj bahanesiyle gittim daha küçükkende marangozcuda çalışıyordum kapıları zımbalıyordum bir daha adımımı atmam o sanayiye son çalıştığımda çırak vardı çocuk 6 gün çalışıyordu 3.3K maaş veriyordu oda zaten staj parası liseden mezun oldum sınıfımdakilerden bazıları staj yaptığı yere devam etmiş birine 8K diğerine 10k demiş usta eğer sanayide işi bilmiyorsan gitmeyeceksin yoksa seni geldiğine pişman ederler hayatın kalmaz.
Patron dediğiniz biri gibi çıkmadı. Çalışma saatleri ve yaptığım iş dışında memur gibiyim. Haftasonları mesai var ancak isteyen gidiyor ve karşılığına alıyor. Ben daha bilgili olmadığım için gitmiyorum ancak ileride paraya ihtiyacım oldukça giderim.

Bizim patron mert adam çıktı. Dün çıkmak istedim bana bayağı nasihat verdi kararını yarın falan ver dedi. Bugünde gittim çıkmaktan vazgeçtim dedim. Bu meslekte kalmaya devam edeceğim başta biraz sıkıntı çeksem de geleceğim için güzel bir yatırım olacaktır.

Patronun mert değil de köle ticaretinde deneyimli birine benziyor. 12.5 saat boyunca "iş" psikolojisinde bulunacaksın. Tanıdık olduğunu söylüyorsun, büyük ihtimalle bu sayede seni daha iyi kullanabilecek. Geleceğim için güzel yatırım yapacağım diye de hayatının çoğunu depresyonda geçirme. Sana sanayide çalışma da demiyorum bu arada. Sanayide çalışmak çok mantıklı ve kesinlikle aşağılanacak yer değil. Aksine asıl para ve tecrübe orada dönüyor. Sanayide daha az paraya daha az süre çalış ama 12.5 saat için asgari ücrete katlanma. 9 saatten fazlası zaten insanın yaşamını sömürüyor. Bir gün baban falan yanına gelip de "Biz zamanında..." diye cümle başlattığı anda da beyin işlevlerini kapat. :) Dinlemene değmez. Kendileri senelerce bu mutsuz ve ümitsiz hayatı yaşadılar diye sana da dayatma hakları yok.

Patronun mert değil de köle ticaretinde deneyimli birine benziyor. 12.5 saat boyunca "iş" psikolojisinde bulunacaksın. Tanıdık olduğunu söylüyorsun, büyük ihtimalle bu sayede seni daha iyi kullanabilecek. Geleceğim için güzel yatırım yapacağım diye de hayatının çoğunu depresyonda geçirme. Sana sanayide çalışma da demiyorum bu arada. Sanayide çalışmak çok mantıklı ve kesinlikle aşağılanacak yer değil. Aksine asıl para ve tecrübe orada dönüyor. Sanayide daha az paraya daha az süre çalış ama 12.5 saat için asgari ücrete katlanma. 9 saatten fazlası zaten insanın yaşamını sömürüyor. Bir gün baban falan yanına gelip de "Biz zamanında..." diye cümle başlattığı anda da beyin işlevlerini kapat. :) Dinlemene değmez. Kendileri senelerce bu mutsuz ve ümitsiz hayatı yaşadılar diye sana da dayatma hakları yok.
Patron tanıdığım değil. İşten çıksam da kolay kolay bana katkı sağlayacak bir iş bulamayacağımı biliyorum. Üniversiteyi de açıktan sadece diploma almak için okuyacağım. O yüzden şimdiden bir meslek öğrenebilmek için sanayide kalacağım ve 10 saat çalışmak beni tahmin ettiğim kadar yormadı, çoğu şeyi makinelerle yaptığımızdan dolayıdır.

Normalde otelde işe girecektim ancak turist sayısı azaldığı için iş bulamadım ve tanıdığım kendi çalıştığı sanayi sitesinde bir iş buldu bana. Çıraklık yapacağım ve tam emin değilim otomasyonu öğrenecekmişim. Haftanın 5 günü çalışacakmışım ve hafta sonları çalışmak istersem günlük kazancımın 2 katını alacakmışım. Servisi ve yemeği var. Sabah 5.30'da kalkıp, akşam 6'da evde olacağım. Bu meslekte kendimi geliştirmek gelecekte bana fayda sağlar mı? Maaş olarak asgari ücret alacağım ve sigortamda olacak.
İstersen çalışırsın.

Mantıklı değil arkadaşım. Yıllardır çalışıyorum. İşin ustasıyım. Ne fesatı bitti ne problemli insanı. Yetmiyormuş gibi kuyunu kazanlar mı dersin. Bu genç yaşta olduğun için uygun olabilir. Bu ortamda büyüyüp bu ortamda hayatını yaşamanı şahsen önermiyorum. Devir gelişiyor. Yeni meslekler geliyor. Bunları göz önüne al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı