Sanayide çalışmak mantıklı mı?

Bizim patron mert adam çıktı. Dün çıkmak istedim bana baya nasihat verdi kararını yarın falan ver dedi. Bugünde gittim çıkmaktan vazgeçtim dedim. Bu meslekte kalmaya devam edeceğim başta biraz sıkıntı çeksem de geleceğim için güzel bir yatırım olacaktır.

Patron dediğiniz biri gibi çıkmadı. Çalışma saatleri ve yaptığım iş dışında memur gibiyim. Haftasonları mesai var ancak isteyen gidiyor ve karşılığına alıyor. Ben daha bilgili olmadığım için gitmiyorum ancak ileride paraya ihtiyacım oldukça giderim.

Patronun mert değil de köle ticaretinde deneyimli birine benziyor. 12.5 saat boyunca "iş" psikolojisinde bulunacaksın. Tanıdık olduğunu söylüyorsun, büyük ihtimalle bu sayede seni daha iyi kullanabilecek. Geleceğim için güzel yatırım yapacağım diye de hayatının çoğunu depresyonda geçirme. Sana sanayide çalışma da demiyorum bu arada. Sanayide çalışmak çok mantıklı ve kesinlikle aşağılanacak yer değil. Aksine asıl para ve tecrübe orada dönüyor. Sanayide daha az paraya daha az süre çalış ama 12.5 saat için asgari ücrete katlanma. 9 saatten fazlası zaten insanın yaşamını sömürüyor. Bir gün baban falan yanına gelip de "Biz zamanında..." diye cümle başlattığı anda da beyin işlevlerini kapat. Dinlemene değmez. Kendileri senelerce bu mutsuz ve ümitsiz hayatı yaşadılar diye sana da dayatma hakları yok.

Patron tanıdığım değil. İşten çıksam da kolay kolay bana katkı sağlayacak bir iş bulamayacağımı biliyorum. Üniversiteyi de açıktan sadece diploma almak için okuyacağım. O yüzden şimdiden bir meslek öğrenebilmek için sanayide kalacağım ve 10 saat çalışmak beni tahmin ettiğim kadar yormadı, çoğu şeyi makinelerle yaptığımızdan dolayıdır.

İstersen çalışırsın.

Mantıklı değil arkadaşım. Yıllardır çalışıyorum. İşin ustasıyım. Ne fesatı bitti ne problemli insanı. Yetmiyormuş gibi kuyunu kazanlar mı dersin. Bu genç yaşta olduğun için uygun olabilir. Bu ortamda büyüyüp bu ortamda hayatını yaşamanı şahsen önermiyorum. Devir gelişiyor. Yeni meslekler geliyor. Bunları göz önüne al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…