Sanayide çırak olmak

Ben içine kapanık biriyim yırtık olmam lazım biraz da çünkü sap gibi durursam 2. günde usta büyük ihtimalle beni postalar nasıl olmalıyım nasıl konuşmalıyım soyler mısınız?
Emin ol göndermezler. Öyle düşünmeyin. Zaten çırak olarak çalışmanın nedeni sadece meslek öğrenmek değil. Hayatı öğrenirsin. Nerde nasıl konuşman gerektiğini, büyüğünü küçüğünü saymayı. Oturup kalkmayı. Aklına ne gelirse. Çıraklık deneyimi çok farklıdır, karamsar olmayın. Emin ol çok kısa sürede adapte olursun. Çekinecek bir durum yok :) Sen yeterki saygılı ve istekli ol ve en önemlisi sabırlı ol. O dükkanlardan kimler gelip geçiyor, bir bilsen.

Ben içine kapanık biriyim yırtık olmam lazım biraz da çünkü sap gibi durursam 2. günde usta büyük ihtimalle beni postalar nasıl olmalıyım nasıl konuşmalıyım soyler mısınız?
Çalıştıkça içine kapanıklığın bile geçer, usta tanıdıksa daha da üstüne düşer, değilse attırmamak için içe kapanık görünmmeye uğraş, zaten bu yüzden atılacağını sanmıyorum ama zamanla bazı şeyleri söylenmeden yapmayı öğrensen, içe kapanıklık kısmını o şekilde örtebilirsin. İleride zaten içe kapanıklığın geçecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı