Sanayimiz (!) ürettikçe batıyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@SideWinder hocamın dediği gibide Amerika'nın temeli sağlam binayı dikti herkese askeri bakımdan korku veriyor. Ha bizde veriyoruz kendi coğrafyamızda bulunan ülkelere ama temelin olursa kıtalara korku salarsın temelin olmadığı zaman sadece coğrafyana korku salarsın.

Yahu hocam Amerika kim biz kimiz Allah için? Amerika 2.dünya savaşından sonra sovyetlere kafa tutacak hale geldi. Ta 1945-50'lerde biz o zaman iç darbelerle uğraşıyorduk. Biz eğer 1938'den sonra Atatürk'ün devam ettirdiği gibi gelişebilseydik. Bambaşka bir ülke olurduk lakin darbeler faizler bizi bunalttı.

Siyasal islamcılar diyelim seçim uğruna erken yaşta emeklilik verdiler ve daha neler yaptılar. Tek adam rejimine oy verenler düşünsün banane keyfim yerinde durumum ortalama üstünde iktidara oy veripte asgari ücret alan adama zerre kadar üzülmüyorum.

Ben tolu zannediyordum.

@SideWinder hocamın dediği gibide Amerika'nın temeli sağlam binayı dikti herkese askeri bakımdan korku veriyor.

Aslında askeri gücüyle kendi halkını yönetiyor demek daha doğru olur. Bkz: 11 Eylül ve Irak'ın işgali.

ABD, diğer ülkeler için düşmandan çok kurtuluş gibi, zira direkt genç beyinleri hedef alıyor. Aslında kilit nokta bu: Teknolojinin ve Bilimin merkezi haline gelmiş durumda.

Ülkemiz ithalatta Avrupa en önemli ülkeler arasında ama nedense adam akıllı bir markamız yok. Neden?

marka neden önemli?
Öyle teknik vs yazmayacağım gerek yok. İnsanlar bir şey alırken markaya bakar. Ve verdikleri paranın o marka için değeceğini düşünürler. Tabii haklılık payı yok değil.

Mesela Denizli'de tonla tekstil firması var ama bilinen marka yok.
Adam haftada kaç tır yolluyor Avrupa'ya ama kendi markası yok. Marka olmayınca ne önemi kalıyor ki?
Sen burada tanesine 2 3$ fiyata anlaşıyorsun. Etikete Hollanda diye basıyorsun. Sonra ülkene 100$ olarak dönüyor. Al sana cari açık, alası hem de!
Ama iş adamı kendi cebini düşünüyor neden uğraşsın parası ona yetiyor.

Mesela baykar firması önceden önemli parçaları üreten bir firma iken şimdi kendi markası ile satış yapıyor. Olay tek para değil zaten. Milli ekonomiye katkı olunması gerekirken engel olunuyor.

Otomobil mesela. Türkiye ihracat olarak önemli bir yere sahip ama sen burada şaseyi üretiyorsun kilo başı 1 2$ dolar ile anlaşıyorsun. O arabayı alırken de o şaseye kaç katı geri veriliyor? Sadece şasi değil başka üretilen şeyler de var.
Daha ne kadar dayanabiliriz ki? Elinde sonunda kendi ayağımıza sıkıyoruz.

Evet son yıllarda savunma sanayimiz zirvede ama tek savunma sanayi yetmez.
Ben bunu yazınca bir şey değişmiyor ama içimde tutmamdan iyidir galiba?🤔

Ankara'da Ankaparka 750 milyon dolar harcandı. Boston Dynamics Güney Kore'ye 921 milyona satıldı. Şimdi AKP'ye oy verenler bir daha düşünsün. 750 milyon dolar Mansur Yavaş'tan önce harcandı.🤬

Ankara'da ankaparka 750 milyon dolar harcandı. Boston Dynamics Güney Kore'ye 921 milyona satıldı. Şimdi akpye oy verenler bir daha düşünsün.🤬

Kime oy versek kötü be kardeşim CHP 1900'lerde gördük AKP'e son zamanda kötüleşti diğerkilerini hiç söylemiyorum.

Siyasal islamcılar diyelim seçim uğruna erken yaşta emeklilik verdiler ve daha neler yaptılar. Tek adam rejimine oy verenler düşünsün banane keyfim yerinde durumum ortalama üstünde iktidara oy veripte asgari ücret alan adama zerre kadar üzülmüyorum.

Hocam başka alternatif var mı? Lütfen söyleyin söz ona vereceğim? Ha bende koyu sağcı değilim ama ülkemin geleceği için başka iyi birisi var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı