Sandisk 120GB Plus SSD Düşük Hız Sorunu

realturk07

Kilopat
Laptopum Toshiba R850. HDD eskidği için SSD almaya karar verdim ve 4-5 gün önce Vatan'dan aldığım SSD test sonuçlarını paylaşıyorum. Bana aşırı yavaş ve bir sorun var gibi geldi. Test sonuçlarını paylaşıyorum altta. SATA 2'de bu arada. SATA 2'de bağlı olmasına rağmen daha fazla performans sağlaması gerekmiyor mu? Bir de anakartım SATA 3 destekli ama bir türlü SATA 3 olmadı. Her şey güncel. BIOS AHCI modda. Windows 10 64 bit işletim sistemim. Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar?
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün SATA 3 desteği yok. SATA-300 yazan kısmı SATA 3 ile karıştırmayın.
SSD ve SATA 2 dolayısıyla bu değerler normal sayılır.

Benchmark sonuçları normal değil. HD Tune PRO yazılımında okuma hızı sürekli dalgalı ve her dalga birbirine paralel. HD Tune PRO yazılımının health kısmının ekran görüntüsünü paylaşın.

İşlemcin 2. nesil i5 olarak görünüyor. Chipsetin muhtemelen HM65 SATA III desteklemesi gerekiyor. Fakat SATA III destekleyen cihaza SATA II portu konabiliyor.

AIDA64 Extreme yazılımından HTML raporu oluşturup paylaşın.

AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

Ürünün SATA 3 desteği yok. SATA-300 yazan kısmı SATA 3 ile karıştırmayın.
SSD ve SATA 2 dolayısıyla bu değerler normal sayılır.

Kusura bakmayın, kendim soru oluşturamadığımdan burdan size sorumu yöneltiyorum. benim hd tune pro testimde sonuç böyle laptopu alalı çok olmadı fakat sonuç böyle ne yapmalıyım , sonuç normal mi?

Dosya Ekleri

• hdd test benchmark.png
    hdd test benchmark.png
    118,5 KB · Görüntüleme: 207
Bendede aynı sorun var okuma 512mb yazma 70 mb. Sandisk Türkiye Mühendislik departmanını aradım serinin sorunlu olduğunu kabul edip software güncellemesinden sonra eğer olmazsa yenisini göndereceklerini söylediler.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    19,4 KB · Görüntüleme: 151
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı