SanDisk SSD benchmark testinde düşük performans veriyor

serkanyy55

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
Sandisk
İşlemci
Intel Coleron
Merhaba üstadlar.
Ben SanDisk SSD 240 GB aldım. Özellik olarak 530-440 okuma yazma hızı gösteriyordu. Ama benim yaptığım acemice testlerde 260-230 civarlarında hızı görünüyor.
Ben testi yanlış mı yapıyorum acaba yoksa SSD sorunlu mu? Bilgilendirmeleriniz doğrultusunda satıcı ile iletişime geçeyim gerekirse.

IMG_20240924_091618.jpg

IMG_20240924_091842.jpg

IMG_20240924_091618.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart modelini söyleyin, bakalım.
Akşam bakıp yazacağım 👍

SATA2'den kaynaklı bir sorun. Bu şekilde de işinizi gayet güzel görür merak etmeyin.
Şöyle belirteyim ;Laptop önceden neredeyse hiç açılmıyordu. Eski sistem bir laptop bu bariz ama Windows 10 güncellemesini kendisi verdi bana yükselttim USB ile. Yepyeni ve gıcır gıcır cihaz. Araştırdım ve düzeltebilirim diye düşündüm. Coleron işlemcili ve ben 2 GB Ramı söküp yerine 8 GB ram taktım. Cihazda acayip şekilde hızlanma oldu. Ve dedim ki birde SSD alayım tam kendine gelsin :) içinde 500 Luk Hdd vardı ve çıkardım yerine 240 GB SSD taktım. Laptop oldukça hızlandı ve çok memnunum.
Ama sorun şu ki; Siz daha iyi bilirsiniz ve önerilerinizi bekliyorum... Acaba SSD bin bu laptopa hiç bir desteği olmadı mı? Yani 500 GB HDD varken bu Ssd yi boşuna mı aldım sizce? Çünkü Sata 2 ve ya 3 şeklinde göz önünde bulundurursak bu SSD sadece basit bir disk olarak mı kalır. Ve ya gerçekten faydası olur mu cihaza? Teşekkür ederim 🙂

SSD yi takınca bir hayli hızlandı dedim ama belkide sadece 8 GB ram dolayısı ile böyle hızlı 😕

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı